Kenijas un Etiopijas skrējēji ātrākie «Nordea» Rīgas maratonā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Nordea» Rīgas maratonā svētdien uzvaru izcīnīja Kenijas sportists Dankans Kehs un etiopiete Aberaša Nesga Bedasa.

Tieši Kehs bija maratona lielākā zvaigzne un viens no diviem sportistiem, kuram ir Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) zelta kategorija. Viņš karstos laika apstākļos 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 15 minūtēs un 34,2 sekundēs, kas par gandrīz astoņām minūtēm atpalika no viņa personiskā rekorda. Tomēr šis bija jauns trases rekords.

Otro vietu maratonā izcīnīja Eritrejas sportists Tevelde Nāms Veldejohans, kurš atpalika par 50 sekundēm, bet vēl pēc 28 sekundēm finišu sasniedza kenijietis Pīters Sitinei.

Zīmīgi, ka vēl pēc 40 kilometriem Eritrejas skrējējs par pusminūti apsteidza Kehu, tomēr finišam viņam spēka nepietika.

Savukārt labākais no latviešiem bija sesto vietu izcīnījušais Andrejs Ješko, kura rezultāts bija divas stundas, 35 minūtes un 14,1 sekunde.

Tikmēr dāmām Nesga Bedasa finišēja pēc divām stundām, 40 minūtēm un 30,7 sekundēm, par sešām minūtēm apsteidzot Ugandas skrējēju Džeinu Sūto. Savukārt trešā bija krieviete Jekaterina Fatejeva, kura finišēja pēc divām stundām, 48 minūtēm un 53,2 sekundēm.

Savukārt labākā no latvietēm bija ceturtajā vietā finišējusī Liene Bernsone, kuras rezultāts bija tieši trīs stundas un divas minūtes.

Maratona distancē uz starta izgāja 1278 dalībnieki.

Kā ziņots, pusmaratonā svētdien par uzvarētājiem kļuva Latvijas sportisti Jeļena Prokopčuka un Jānis Girgensons.

Latvijas labākā garo distanču skrējēja Prokopčuka 21,0975 kilometrus garo distanci veica vienā stundā, 14 minūtēs un 39,3 sekundēs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu