Postoša dabas katastrofa ASV: tornado 91 bojāgājušais (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti spēcīgs tornado ASV Oklahomas štatā, Oklahomsitijas rajonā atstājis aiz sevis īstu postažu, nogalinot 91 cilvēku.

Jaunākā informācija liecina, ka bojāgājušo vidū ir vismaz 40 bērni, ziņo vairāki ārvalstu mediji, atsaucoties uz štata policijas sniegto informāciju.

Pēc sākotnējās informācijas dabas stihijā cietuši vairāk nekā 200 cilvēki. 145 vietējie iedzīvotāji ievietoti slimnīcās, tostarp arī 70 bērni. Vairāku cietušo stāvokli ārsti raksturo kā kritisku.

Visspēcīgāk no tornado cietusi Oklahomsitijas piepilsēta Mūra. Tornado pilnībā noslaucījis no zemes virsmas divas skolas, kurā tobrīd atradās skolēni.Glābēji pašlaik drupās meklē bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Glābēji norāda, ka izredzes atrast izdzīvojušos nav.

Bez elektrības palikuši vairāk nekā astoņi tūkstoši cilvēku, tiek ziņots par gāzes noplūdi un ūdens apgādes traucējumiem.

ASV Nacionālā meteoroloģijas dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka tornado diametrs bijis no 1,5 līdz 3 kilometriem, tā ātrums bijis 320 kilometri stundā.

Meteorologi neizslēdz iespēju, ka Oklahomsitijā var veidoties jauni tornado.

Pēdējo divu dienu laikā Oklahomā, Kanzasā un Aiovā kopumā fiksētas vairāk nekā 20 viesuļvētras.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu