LTV valde: «100g kultūras» komanda piedāvās jauna kultūras raidījuma projektu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. maijā notikušajā Latvijas Televīzijas (LTV) valdes un raidījuma «100g kultūras» veidotāju tikšanās laikā tika panākta vienošanās, ka raidījuma «100g kultūras» komanda tuvākajā laikā izstrādās idejas jaunam kultūras radījumam, kas piesaistītu plašāku skatītāju loku un būtu atbilstošs t.s. «prime-time» jeb skatītākā ētera laika joslai.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte norāda: «LTV vadība ir gatava palielināt investīcijas kultūras raidījumu saturā, lai tie sasniegtu lielāku auditoriju. Tādēļ esam lūguši «100 g kultūras» komandai piedāvāt skatītākajai ētera joslai atbilstoša kultūras raidījuma idejas. Nav runa par to, ka būtu jārada izklaidējoša satura produkti. Gluži pretēji - izglītojošu kultūras raidījumu formātam un saturam ir jāspēj aizraut un ieinteresēt skatītāju, atstājot spilgtu iespaidu uz kultūras procesiem Latvijā.»

Tikšanās laikā LTV valdes pārstāvji norādīja, ka LTV valdes galvenie iebildumi pret līdzšinējo raidījumu «100 grami kultūras» ir saistīti ar to, ka nav izpildīts Sabiedriskā pasūtījuma ietvaros dotais uzdevums raidījumam sasniegt vismaz 48 tūkstošus cilvēku unikālo auditoriju. Kā zināms, «100g kultūras» patlaban skatās mazāk nekā 30 tūkstoši cilvēku.

Tāpat, kā rāda auditorijas pētījumi, raidījuma «100g kultūras» laikā liela daļa skatītāju pārslēdzas uz citiem kanāliem, kas liecina par to, ka raidījuma formāts un izvēlētās tēmas bieži vien nespēj noturēt arī ieinteresētu skatītāju uzmanību. Mazās «100g kultūras» piesaistītās auditorijas dēļ cieš tālākie vakara laika zonas raidījumi, tostarp «Panorāma», «Sastrēgumstunda» un citi, kuriem jāatgūst skatītāji, kas no LTV pārslēgušies uz citiem kanāliem.

LTV valde respektē publiskajā telpā izskanējušo atbalstu kultūras raidījumiem LTV un norāda, ka kultūras raidījumi ir viena no LTV satura prioritātēm. LTV valde ir gatava tikties ar Kultūras alianses pārstāvjiem, lai pārrunātu kultūras loma stiprināšanu sabiedriskajā televīzijā. Vienlaikus LTV uzsver, ka kultūras raidījumiem jābūt tādiem, kas piesaista skatītāju pieaugošu uzmanību.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu