Reinbahs uzskata, ka viņa nevainīgumu pierādot «vienkārša aritmētika» (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs, kura vārds publiskajā telpā izskanējis saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamu kukuļņemšanu departamentā, uzskata, ka viņš ticis apmelots un viņa nevainīgumu pierādot «vienkārša aritmētika».

Reinbahs telekompānijā LNT atzina, ka savulaik vēl kā arodbiedrību darbinieks ir pierunājis pasažieru pārvadājumu firmas slēgt koplīgumus ar arodbiedrībām, bet šoferus - iestāties tajās, taču pieļāvumi, ka esot izteikti draudi veikt sankcijas pret firmām, kas nesadarbosies ar arodbiedrību, esot meli.

Domes ierēdnis stāstīja, ka četras pārvadājumu firmas, kuras par dažādiem pārkāpumiem samaksājušas lielākos sodus - kopumā 21 000 latu, nav sadarbojušās ar arodbiedrību un maksājušas tai, bet četras citas firmas, kas maksājušas arodbiedrībai, sodos samaksājušas 14 000 latu gadā. Esot izskanējis, ka kukuļos caur arodbiedrību šīs firmas esot maksājušas 50 latus par mašīnu, kas gada laikā sanākot nepilni 80 000 latu, bet kurš gan būtu tāds muļķis, lai kukuļos maksātu vairāk nekā jāsamaksā sodos, izteicās Reinbahs, šo nosaucot par «vienkāršo aritmētiku», kas pierādot viņa nevainīgumu.

Ierēdnis par muļķībām nodēvēja arī pieļāvumu, ka kukuļi varētu būt doti cerībā uzvarēt konkursā par mikroautobusu pārvadājumu nodrošināšanu Rīgā, turklāt viņš nemaz neesot piedalījies šī konkursa vērtēšanā.

Reinbahs domā, ka KNAB kļūdās un nekādus pārkāpumus departamentā neatradīs. Viņaprāt, lieta esot atriebība par pārvadājumu tirgus sakārtošanu Rīgā.

Kā ziņots, KNAB 16.maijā veica Rīgas domes Satiksmes departamentā veicis kratīšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā. KNAB iesaistīto personu vārdus neatklāj, taču norāda, ka izmeklētājiem ir aizdomas, ka kāda Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli ir pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai. Kriminālprocess sākts šā gada februārī.

Kopumā lietā ir divi aizdomās turētie - amatpersona par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā, bet privātpersona par tās atbalstīšanu. Abām aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Amatpersonai kā drošības līdzeklis piemērots ierobežojums pildīt noteiktus pienākumus.

Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu tiek turēts bijušais Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs, pašreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Reinbahs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Reinbahs vainu noliedz un sola tiesāties par sava goda un cieņas aizskaršanu.

Reinbahs gan atzīst, ka ticis izjautāts KNAB, taču viņš ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu