Gorkšs nepalīdzēs Latvijas futbola izlasei pārbaudes spēlē pret Kataru (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlasei piektdien gaidāmajā pārbaudes spēlē izbraukumā pret Kataru nepalīdzēs valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Valstsvienības sastāvā uz Kataru devušies 17 futbolisti. No iepriekš publicētā kandidātu saraksta uz Dohu nav devušies vārtsargs Jevgēņijs Ņerugals, Gorkšs, pussargi Ivans Lukjanovs un Aleksejs Višņakovs, kā arī uzbrucējs Edgars Gauračs.

Laikraksts «Neatkarīgā Rīga Avīze» trešdien vēsta, ka Gorkšs vēl nav pilnībā atkopies no kluba rindās aizvadītās sezonas izskaņas, bet uz otro pārbaudes spēli Vācijā pret Turcijas izlasi aizsargam vajadzētu būt ierindā.

Izbraukuma spēles pret Kataru un Turciju notiks attiecīgi 24. un 28. maijā. No izlases kandidātu sarakstā iekļautajiem 22 kandidātiem bez iepriekšējas spēļu prakses izlasē ir vārtsargi Artūrs Vaičulis un Jevgēņijs Nerugals, aizsargs Vladislavs Gabovs, pussargs Gļebs Kļuškins un uzbrucējs Valērijs Šabala, savukārt seši citi izlases spēlētāji tajā aizvadījuši mazāk par desmit spēlēm.

Izlases kandidātu sarakstā šoreiz nav iekļauts vārtsargs Andris Vaņins, pussargs Aleksandrs Cauņa, kā arī uzbrucēji Artjoms Rudņevs un Māris Verpakovskis.

Uz Kataru komanda devusies trešdienas rītā, bet atpakaļ Latvijā atgriezīsies sestdien. Tikmēr uz Vāciju, kur notiks spēle pret Turcijas izlasi, futbolisti dosies 27. maijā un atgriezīsies 29. maijā.

Divu nedēļu laikā Latvijas izlasei paredzētas trīs oficiālās spēles. Spēle starp Kataru un Latviju notiks piektdien plkst.19.15 «Al Saad» stadionā Dohā, savukārt Turcijas un Latvijas izlašu pārbaudes spēle 28. maijā notiks «Schauinsland-Reisen-Arena» stadionā Vācijas pilsētā Dīsburgā.

Spēli no Dohas tiešraidē būs iespējams redzēt Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Savukārt pēc tam izlasei paredzēta 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēle, kad 7. jūnijā plkst.19.30 «Skonto» stadionā Rīgā tiks uzņemta Bosnija un Hercegovina. Biļetes uz šo spēli ir pārdošanā visās «Biļešu servisa» kasēs, kā arī internetā.

Ar Kataras valstsvienību šī būs vēsturē pirmā abu komandu nacionālo izlašu starptautiskā spēle, savukārt ar Turcijas valstsvienību Latvijas izlase jau tikās 2004. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Kataru:

vārtsargi - Pāvels Doroševs («Liepājas metalurgs»), Artūrs Vaičulis (Rīgas «Daugava»);

aizsargi - Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Deniss Ivanovs («Baku», Azerbaidžāna), Nauris Bulvītis (Jūrmalas «Spartaks»), Vitālijs Maksimenko (Jovilas «Town», Anglija), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Vladislavs Gabovs («Skonto»), Pāvels Mihadjuks (Rīgas «Daugava»);

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins, Alans Sineļņikovs (visi - «Skonto»), Igors Tarasovs, Jurijs Žigajevs (abi - «Ventspils»), Gļebs Kļuškins (Rīgas «Daugava»), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija);

uzbrucējs - Valērijs Šabala («Skonto»).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu