Studente par divām nedēļām darba Rīgas centrā nopelna 1000 eiro (94)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Tas nav iespējams - neticu», tāda ir populārākā Latvijas iedzīvotāju reakcija uz jautājumu vai vēlētos saņemt 1000 eiro par divu nedēļu bezrūpīga darba. Neticību pauž lielākā daļa jeb 39% aptaujāto un tikai 8% atzīst, ka nevēlas tādu darbu, savukārt 26% šādu darba piedāvājumu uztver kā joku, atbildot, ka labprāt šādam darbam pieteiktu savu priekšnieku.

No vairākiem simtiem pieteikumu bezrūpīgākā darba vakancei kompānija Husqvarna Latvija izvēlējusies rīdzinieci un studenti Irēnu Zeizu, kas divas nedēļas Rīgas centrā, skvērā pie Operas vēro «kā zāle aug», par šādu bezrūpīgu darbu darbinieka alga ir tūkstotis eiro.

«Zīmīgi, ka respondentu, kas izvēlējās atbilžu variantu «Negribu tādu darbu», ir četras reizes mazāk nekā tādu, kas nenoticēja šādam darba piedāvājumam. Tas ir labs aicinājums darba meklētājiem vairāk ticēt iespējām un būt drosmīgākiem pieņemt izaicinājumus», stāsta Māris Silinieks, Workingday Latvia pārstāvis.

Aptauja tika veikta personāla atlases uzņēmuma WorkingDay Latvia mājas lapā, piedalījās 256 respondenti.

39% - «Tas nav iespējams - neticu»;

15% - «Jau pieteicos amata konkursam»;

11% - «Gribēju pieteikties, bet nevarēju»;

8% - «Negribu tādu darbu»;

26% - «Pieteicu savu priekšnieku, lai birojā divas nedēļas var normāli pastrādāt».

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu