Pensionāri sašutuši par Viņķeles paziņojumu; vēršas pie premjera ar kategorisku prasību (313)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Latvijas pensionāru federācija (LPF) ir sašutusi par labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) paziņojumu, ka AS «Liepājas metalurgs» bankrots neļaus veikt valdības un Saeimas vadītāju apsolīto pensiju indeksāciju 2013.gadā.

LPF valdes izplatītā paziņojumā medijiem norādīts, ka «ministres izteikumi liecina par nekompetenci valsts sociālas apdrošināšanas jautājumos», jo izdevumi, kas nepieciešami paredzamajiem bezdarbnieku pabalstiem nevar ietekmēt speciālo pensiju budžetu.

Tāpat LPF norāda, ka Viņķeles izteikumi liecinot par to, ka ministri neuztrauc gandrīz ceturtās daļas valsts iedzīvotāju ārkārtīgi zemais dzīves līmenis, ko nepārprotami apstiprina Eiropas Savienības institūciju apsekojumi

«Pirmo reizi atjaunotās Latvijas neatkarības laikā labklājības nozari vada cilvēks, kas tā vietā, lai rūpētos par labklājības līmeņa paaugstināšanu, nepārtraukti meklē iespējas, lai nerisinātu lielai sabiedrības daļai nozīmīgus jautājumus,» norādīts paziņojumā.

LPF vērsusies pie Saeimas deputātiem un valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) ar kategorisku prasību pārtraukt negatīvo attieksmi pret vecākās paaudzes iedzīvotāju problēmām un nekavējošu pasākumu veikšanu, lai uzlabotu pensionāru dzīves līmeni.

Jau ziņots, ka Viņķele trešdien intervijā Latvijas Radio norādīja, ka pašreizējā situācijā ir gandrīz pārliecināta, ka pensijas būs iespējams indeksēt, taču vienlaikus atzīmēja, ka daudz kas būt atkarīgs no tā, kādu lēmumu tuvāko desmit dienu laikā pieņems uzņēmuma «Liepājas metalurgs» (LM) lielie akcionāri.

«Ar 100% pārliecību varu teikti, ka pensijas ir iespējams indeksēt. Bet te ir «Liepājas metalurga» jautājums. Valstij ar to jārēķinās. Šiem trim akcionāriem ir jāapzinās, ka no viņu izvēlēm būs atkarīgs pensionāru cerību piepildījums,» sarunā Latvijas Radio trešdienas rītā sacīja Viņķele.

Ministre norādīja, ka situācija ap LM «vienā rāvienā var izmainīt budžeta deficīta rādītājus». «Ja iestājas nepieciešamība valsts galvojumu LM īstenot, tas būtiski izmaina budžeta deficīta rādītājus,» brīdināja Viņķele.

Vienlaikus gan ministre neslēpa viedokli, ka LM lielākie akcionāri patlaban neizrāda saprāta pazīmes, lai atrisinātu uzņēmuma problēmas.

«Jārēķinās, ka vismaz 1000 LM darbinieku būs jāmeklē jauns darbs, un tas ir pie optimistiskā scenārija,» pauda Viņķele.

Komentāri (313)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu