Turpmāk sūdzības par auto apdrošinātājiem varēs pieteikt LTAB mājas lapā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai ātrāk izvērtētu apdrošināšanas sabiedrību pieņemto lēmumu pamatotību atlīdzību izmaksu lietās un rīcības atbilstību OCTA likumam, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) ir radījis iespēju autoīpašniekiem sūdzību iesniegt LTAB mājas lapā.

Sūdzību iesniegumā autoīpašniekiem būs jānorāda sūdzības iesniedzēja dati, informācija par ceļu satiksmes negadījumu (CSNg), dati par iesaistītajiem transportlīdzekļiem, kā arī sūdzības būtības apraksts. Tāpat ir iespēja pievienot visus dokumentus, kas ir sūdzības iesniedzēja rīcībā un kuri attiecas uz konkrēto CSNg.

Saskaņā ar LTAB OCTA nozares pirmā ceturkšņa rādītājiem, šī gada pirmajos trīs mēnešos kopsummā par apdrošināšanas sabiedrību pieņemtajiem lēmumiem saņemtas 63 sūdzības. Izvērtējot sūdzību skaitu pa gadiem, vērojams, ka sūdzību īpatsvars, kuras izskatot atzīts, ka apdrošinātāju pieņemtais lēmums ir nepamatots, svārstās robežās no 0,09-0,21% no visiem apdrošināšanas gadījumiem. 2013. gada pirmajā ceturksnī šis rādītājs ir tikai 0,11% no visiem apdrošināšanas gadījumiem. Savukārt no kopējā sūdzību skaita par apdrošināšanas sabiedrību lēmumiem, kad apdrošinātāju lēmums atzīts par pamatotu, šo sūdzību īpatsvars sastāda vairāk kā pusi jeb 73%.

«Lai gan no gada uz gadu ir vērojams, ka par apdrošinātāju pieņemtajiem lēmumiem sūdzas arvien mazāk, esam izveidojuši ērtu sūdzību pieteikšanas rīku, kuru autoīpašnieki var izmantot gadījumos, kad tos neapmierina apdrošinātāju pieņemtais lēmums vai ir radušies sarežģījumi CSNg apstākļu izskatīšanas procesā. Tāpat šis jauninājums paātrina sūdzības izskatīšanas gaitu, jo viss notiek vienotā sistēmā – apdrošinātājs uzreiz saņem informāciju, pievieno sistēmā atlīdzību lietas materiālus un LTAB var uzsākt lietas izskatīšanu», skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Iespēja pieteikt sūdzības internetā nav pirmais jaunievedums transportlīdzekļu datu apstrādes pakalpojumu ieviešanā, kuru autovadītāju ērtībai ir ieviesis LTAB. Soļi, kuri ir sperti IT sistēmas attīstībā, kā arī ieviestās inovācijas ir ļāvušas nodrošināt transportlīdzekļu īpašniekus ar iespēju iegūt plašāku pieeju OCTA informācijas sistēmā esošajiem datiem.

Lai autovadītājiem sniegtu iespēju vienā vietnē uzzināt visizdevīgāko OCTA cenu, kā arī vienkopus apkopot visu apdrošinātāju piedāvājumu, kā pirmo jaunievedumu autovadītājiem domāto publisko pakalpojumu sektorā, LTAB ieviesa OCTA kalkulatoru, ar kura starpniecību ikviens autovadītājs var izvēlēties sev tīkamāko piedāvājumu, iegādājoties OCTA tieši no apdrošināšanas sabiedrības un nepārmaksājot.

«LTAB mājas lapā pieejamais OCTA kalkulators šobrīd ir izdevīgākais OCTA cenas aprēķina piedāvājums Latvijā, jo polises cenas tiek iegūtas un aprēķinātas tieši no apdrošinātājiem. Lai uzzinātu izdevīgāko piedāvājumu konkrētam transportlīdzeklim, autovadītājam nepieciešamas vien 30 sekundes», informē Stengrevics.

Otrs, kopš pērnā gada novembra LTAB piedāvātais servisa pakalpojums «Transportlīdzekļu zaudējumu dati» , tika izveidots ar mērķi sniegt autoīpašniekiem iespēju iegūt informāciju par esošā vai potenciālā transportlīdzekļu negadījumu vēsturi. Nosūtot vienu SMS, autovadītāji var saņemt datus par ceļu satiksmes negadījumiem, to norises datumu un izmaksātajām apdrošināšanas atlīdzību summām. Kopš pakalpojuma uzsākšanas, iegūt informāciju par transportlīdzekļa negadījuma vēsturi ir izmantojuši 1330 autovadītāji.

«Jau šobrīd redzam, ka autoīpašnieki aktīvi izmanto tiešsaistes komunikācijas sniegtās priekšrocības. Kad pirms pusgada autovadītājiem sākām piedāvāt iespēju pārbaudīt viņu transportlīdzekļu negadījuma vēsturi, autovadītāji ļoti labprāt izmantoja šādu iespēju. Laika un naudas ekonomija ir divi ļoti svarīgi komponenti, ko autovadītāji vērtē, tādēļ esam gatavi piedāvāt šādus servisus,» informē LTAB valdes priekšsēdētājs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu