Makartnijs atklātā vēstulē pauž atbalstu «Pussy Riot» (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no leģendārās britu rokgrupas «The Beatles» dalībniekiem Pols Makartnijs Krievijas varasiestādēm nosūtījis divas vēstules, kurās viņš paudis atbalstu notiesātajām pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm Marijai Aļohinai un Nadeždai Tolokoņņikovai, liecina mūziķa oficiālajā mājaslapā ievietotā informācija.

Kā tas kļuva zināms trešdien, uz diviem gadiem notiesātā Aļohina pieteikusi badastreiku, šādi protestējot pret to, ka viņai atteikts personīgi piedalīties tiesas sēdē, kurā tiek izskatīts jautājums par viņas pirmstermiņa atbrīvošanu.

«Mana personīgā pārliecība ir, ka Marijas turpmākā paturēšana apcietinājumā būs kaitīga kā viņai pašai, tā arī situācijai kopumā, kurai, protams, seko līdzi cilvēki visā pasaulē,» vienā no vēstulēm, kas rakstītas ar roku, norādījis Makartnijs.

Viņš arī paudis cerību, ka apcietinātās atbrīvošana kļūs par «ļoti pozitīvu signālu visiem tiem, kas seko līdzi notikumu attīstībai».

Taču Permas apgabala Berezņiku pilsētas tiesa ceturtdien atteikusies atbrīvot Aļohinu pirms viņai piespriestā termiņa beigām, lēmumu argumentējot ar negatīvo raksturojumu, kas saņemts no kolonijas.

Aļohinas advokāti jau paziņojuši, ka spriedumu, kas ir «nelikumīgs un nepamatots», pārsūdzēs.

Pirms gada, 21.februārī, piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» videoklips.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marinai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Aļohina sodu izcieš cietumā Permas novadā, bet Tolokoņņikova - Mordvijā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu