«Rīgas kausos 2013» startēs 126 vieglatlēti no 27 valstīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis/Nicon

Dalību nākamajā nedēļā gaidāmajās starptautiskajās sacensībās vieglatlētikā «Rīgas kausi 2013» apstiprinājuši 126 sportisti no 27 pasaules valstīm, Rīgas domē notikušajā preses konferencē informēja sacensību organizatori.

Līdzās labākajiem Latvijas vieglatlētiem sacensībās startēs arī Kanādas rekordists un Londonas olimpisko spēļu piektās vietas ieguvējs lodes grūšanā Dilans Ārmstrongs, kubiešu 800 metru skrējējs un Pekinas Olimpiādes sestās vietas izcīnītājs Heremess Lopess, spāņu šķēpmetēja un Atēnu olimpisko spēļu septītās vietas autore Nora Visete, kā arī ASV sprintere Kleo van Būrena, kura uzvarējusi U-20 pasaules čempionātā.

Skatītājiem sacensībās arī būs iespēja just līdzi Latvijas labāko vieglatlētu Lauras Ikaunieces, Poļinas Jeļizarovas, Līnas Mūzes, Sintas Ozoliņas-Kovalas, Ronalda Arāja, Vadima Vasiļevska, Aināra Kovala, Zigismunda Sirmā, Mareka Ārenta, Elvija Misāna startiem.

«Rīgas kausi 2013» direktore Ieva Zunda pauda prieku, ka sacensībās startēs tik daudz izcilu vieglatlētu. «Šogad piedalīsies faktiski visi labākie Latvijas sportisti. Man sev pašai laikam jāuzsit uz pleca, jo arī starptautiskajā arēnā sacensību atpazīstamība ir plaša un interese par tām ir liela

Jautāta, vai sacensībām visus labākos Latvijas vieglatlētus izdevies piesaistīt ar balvu fondu vai arī pamatā ir atlētu entuziasms, Zunda atbildēja, ka «viņiem ir iespēja sacensties ar daudziem labiem ārvalstu sportistiem».

Sacensībās pirmo piecu vietu ieguvējiem katrā no disciplīnām ir paredzētas 900, 600, 400, 300 un 200 eiro (630, 420, 280, 210 un 140 latu) balvas. Ārvalstu sportistiem, piesaistot viņu dalību sacensībās, papildu finansiālā stimulācija neesot bijusi vajadzīga.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksne atgādināja, ka galvaspilsētai ir senas sporta tradīcijas un «mēs esam atbildīgi par to, lai tās nepazaudētu». «Rīga 2013. gadā ir pasludināta par sporta galvaspilsētu, un es ceru, ka tuvākajā laikā tiks attīstīta sporta infrastruktūra. Tuvāko četru gadu laikā Rīgā taps jauna sporta manēža. To paredz dažādi pilsētas attīstības plānošanas dokumenti.»

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis pauda gandarījumu, ka «Rīgas kausiem 2013» ir piešķirts Eiropas «Outdoor Classic meeting» statuss, kas uzliek par pienākumu sacensības rīkot pēc jauniem standartiem - gan attiecībā uz disciplīnu skaitu, gan budžetu.

Kā ziņots, «Rīgas kausi 2013» notiks 30. maijā un kausi tiks izcīnīti sešās disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 200 metru skrējienā sievietēm, 400 metru barjeru skrējienā vīriešiem, kārtslēkšanā vīriešiem un 3000 metru kavēkļu skrējienā sievietēm, bet kopumā «Rīgas kausos 2013» sacensības notiks 17 vieglatlētikas disciplīnās.

Šogad sacensību programma ir papildināta ar jauno talantu meklēšanas kampaņu «Iesaki talantu!», kas noslēgsies ar vieglatlētikas meistarklasēm plkst. 17.00 «Daugavas» stadionā, kuras vadīs Latvijas vieglatlētikas zvaigznes sadarbībā ar Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneriem. Kampaņas laikā ieteikti 58 jaunie sporta talanti.

Skatītājiem ieeja sacensībās un autostāvvieta būs bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu