Grūti novērst tādus uzbrukumus, kāds šonedēļ tika pieredzēts Londonā (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ir ārkārtīgi grūti novērst tādus uzbrukumus, kāds šonedēļ tika pieredzēts Londonā, britu raidsabiedrībai BBC atzina pretterorisma eksperts un izlūkdienesta MI6 bijušais virsnieks Ričards Barets.

Pēc viņa domām, uzbrucēji lēmumu veikt šo noziegumu pieņēmuši salīdzinoši nesen un atbildīgajiem dienestiem ir sarežģīti novērst uzbrukumus, kuru veikšanai nav nepieciešama ilga sagatavošanās.

«Es pieņemu, ka šie cilvēki saistīti ar nelielu grupējumu, kuram nebūt obligāti nav kontakti ārvalstīs vai plašāki kontakti Lielbritānijā, kuru dēļ viņi drošības dienestu redzeslokā varētu nonākt biežāk, nekā tas bija noticis,» skaidroja Barets. «Kad cilvēks, kurš pauž radikālus uzskatus un pievienojas radikālai organizācijai, kļūst par vardarbīgu ekstrēmistu? Manuprāt, ir ārkārtīgi sarežģīti saskatīt šos signālus.»

LETA jau ziņoja, ka Londonas dienvidaustrumos netālu no armijas kazarmām Vuličā trešdien divi ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja britu armijas karavīru. Uzbrucēji - melnādaini gados jauni vīrieši - arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti. Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji vispirms notriekuši upuri ar automašīnu un pēc tam piebeiguši karavīru ar nažiem. Viņi arī centušies nocirst upurim galvu un pēc tam nevis metušies bēgt, bet prasījuši apkārtējiem, lai viņus filmē un fotografē.

Viens no uzbrucējiem ticis identificēts kā 28 gadus vecs nigēriešu izcelsmes brits Maikls Adebolodža, bet otrs uzbrucējs ir 22 gadus vecs vīrietis Maikls Adebovale.

Ceturtdienas vakarā saistībā ar karavīra slepkavību Londonā tika aizturētas vēl divas personas.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu