Jaunjelgavas skolā cietušā zēna klases audzinātāja pastāsta par notikušo (91)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lee Haywood, CC licence

Zēna, kurš tika piekauts Jaunjelgavas vidusskolas tualetē, klases audzinātāja Skaidrīte Vecumniece nav pārliecināta, vai vainīgais tiešām ir hiperaktīvais zēns, pār kuru pēdējās nedēļas laikā nolijis naida un dusmu lietus.

Tieši Vecumniece bija tā, kas pusdienlaika starpbrīdī Agri (vārds mainīts) atrada pie skolas tualetes durvīm.

<em>Pēc notikumiem Jaunjelgavā skolas direktore saņēmusi draudus</em>

Intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» audzinātāja pastāstījusi par notikušo.

«Rociņa un krekls bija notraipīti ar asinīm. Kad prasīju, kas noticis, Agris atbildēja: «Mani saspēra 5. klases skolnieki Jānis, Varis un Eduards (vārdi mainīti),»» atceras skolotāja.

Jānis esot spēris pa kājstarpi, Varis turējis, bet Eduards kliedzis, lai vēl sitot. Pēc tam to pašu Agris stāstījis vēl citas skolotājas klātbūtnē. Taču vēlāk pēcpusdienā Agris jau mainījis liecības, sakot, ka Jānim uz sejas esot bijusi Betmena maska un viņu pazinis pēc drēbēm. «Viņš jau vēl maziņš, fantāzija darbojas, sāka filozofēt,» saka Vecumniece.

Skolotāja stāsta, ka liecības par notikušo ir pretrunīgas. Piemēram, kāda 2. klases skolniece esot redzējusi visus četrus zēnus pie tualetes durvīm, bet matemātikas skolotāja zvēr, ka visi trīs minētie 5. klases skolnieki notikuma laikā esot atradušies stundā klasē.

Vecumniece pieļauj, ka varbūt skolotāja nepamanīja brīdi, kad zēni pametuši klasi, jo matemātikā skolotājs daudz atrodas ar seju pret tāfeli un ar muguru pret klasi.

Vecumniece uzsver, ka viņai nav simtprocentīgas pārliecības, ka Jānis, kam tagad kā galvenajam sitējam visi uzbrūk, ir vainīgs.

«Man ticamāka liekas versija, ka trīs piektklasnieki skrēja uz tualeti un tur pa kājām patrāpījās arī viens mazais, kam iespēra. Nekādu lielu asins peļķu nebija: viens piliens pie tualetes durvīm, divi pilieni iekštelpā. Šos pilienus ar papīru vēlāk savāca skolā ieradusies Agra mamma,» laikraksts «Latvijas Avīze» citē audzinātājas sacīto.

Vecumniece norāda - cik viņai zināms, bija plīsis viens asinsvads. Direktore Agri ar savu auto aizvedusi pie ģimenes ārsta, kas nosūtījis pie ķirurga uz Aizkraukli, kurš bērnu palaidis mājās, izrakstot kompreses. Agris pēc tam esot redzēts pilsētā braukājam arī ar riteni, bet sācies iekaisums un māte pēc desmit dienām bērnu aizgādāja pie ģimenes ārsta, kas nosūtīja uz slimnīcu.

Tāpat skolotāja atzīst, ka aizdomās par vardarbību turētais Jānis ir hiperaktīvs bērns ar uzmanības deficītu, kurš «slimo» ar «zvaigžņu slimību », jo esot motokrosa čempions.Māte viņu akli mīlot un nepieļaujot, ka bērns varētu būt vainīgs.

«Es par to neesmu pārliecināta, bet pieļauju. Jau pēc notikušā Jānis skolā divreiz palaidis rokas. Mazajās klasēs viņš bija izteikts līderis: ja kaut kas nepatika, tad ar kulaciņu... Par katru gadījumu vajadzēja ziņot, bet skolā baidījās no Jāņa mātes, kas ļoti aktīvi aizstāv savu bērnu,» tā Vecumniece.

<em><strong>šeit.</strong></em>

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu