Bokam ceturtā vieta Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Mūsā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris/Apollo

Latvijas autosportists Jānis Boks svētdien izcīnīja ceturto vietu Mūsas trasē notiekošā Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā «SuperBuggy» klasē. Eiropas čempionāta pirmais posms norisinājās sestdien un svētdien, un Boks sasniedzis augstāko rezultātu no Latvijas autokrosistiem.

«SuperBuggy» klasē Boks kvalifikācijā bija pietiekami pārliecinošs un kvalificējās A finālam, ko uzsāka no piektās pozīcijas. Sacensību laikā viņš pakāpās par vietu augstāk, kad viens no konkurentiem izstājās un vēlāk turpināja cīņu ar čehu Petru Tureku par pjedestālu, taču Eiropas vicečempions latvietim trešo vietu neatdeva. Par uzvarētāju kļuva Bernds Štūbe no Vācijas, bet sudraba godalga Ladislavam Hanākam no Čehijas.

Finālbraucienā startēja arī vēl viens latvietis Ervins Grencis un savās pirmās sacensībās «SuperBuggy» klasē Eiropas čempionāta ietvaros viņš spēja sasniegt septīto vietu.

Tajā pašā laikā «Buggy 1600» klasē A finālā cīnījās Latvijas autosportists Andris Kuļikovskis. Tehnisku problēmu dēļ Kuļikovskim gan finālā bija jābrauc tikai ar aizmugurējo piedziņu, kas liedza cīnīties par augstākajām pozīcijām un ierindoja Latvijas sportistu devītajā vietā. Uzvaras laurus šajā klasē plūca Kristiāns Sabo no Ungārijas, bet čehs Vits Nosaleks un nīderlandietis Kevins Peters ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

«Buggy 1600 klasē» 16.vietu ieguva Jānis Ščerbickis, bet 17.pozīcijā finišēja Māris Līcis. Abi Latvijas sportisti startēja B finālā, tomēr tajā bija spiesti izstāties, kad atradās vadošajā pieciniekā.

Savukārt paralēli notikušā Latvijas autokrosa čempionāta posmā «B600» klasē uzvaru izcīnīja Kaspars Bumbiers, aiz sevis atstājot Jāni Baumani un Dmitriju Kabanovu.

Latvijas posms pirmo reizi vēsturē atklājis Eiropas čempionāta kalendāru. Tajā startēja vairāk nekā 80 sportisti, kas ir jauns sacensību rekords.

Šogad «Mūsa» svin savu 35.pastāvēšanas gadadienu, kopš 1978.gadā blakus Mūsas upei tika atklāta sacīkšu trase. Sporta kompleksā jau kopš 1986.gada tiek aizvadītas dažādas starptautiska mēroga motoru sporta sacensības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu