Kadirovs: FIB aģenti Carnajeva paziņu nošāva nepamatoti (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par Bostonas terorakta sarīkošanu aizdomās turamo brāļu Carnajevu paziņa Ibragims Todaševs, kurš pagājušajā nedēļā Floridā tika nogalināts ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pratināšanas gaitā, nošauts nepamatoti, pirmdien sacīja Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs.

Todaševs, tāpat kā brāļi Carnajevi, bija čečenu imigrants.

Viņš arī pauda pārliecību, ka pašus brāļus Carnajevus bija iespējams aizturēt un nosēdināt uz apsūdzēto sola.

«Es pa saviem kanāliem pārbaudīju informāciju par brāļiem [Carnajeviem]. Tie, kas labi viņus pazina, apgalvo, ka viņi pretlikumīgas darbības varētu veikt jebkurā valstī,» Groznijā tiekoties ar mediju redaktoriem, sacīja Čečenijas līderis. «Kas attiecas uz Ibragimu Todaševu, viņš bija labs puisis.»

Kadirovs arī norādīja, ka nogalinātā Ibragima Todaševa tēvs ir ārkārtīgi inteliģents un krietns cilvēks. Viņš strādā valsts amatā.

ASV mediji vēstīja, ka Todaševs pagājušo trešdien tika nogalināts Orlando pilsētā Floridas štatā, jo kļuvis agresīvs nopratināšanas laikā, ko veicis FIB aģents, divi policisti un vēl viens tiesībsargājošo iestāžu darbinieks.

FIB apliecināja, ka Todaševs nopratināts saistībā ar Bostonas teroraktiem, vēstīja ziņu aģentūra «Assiciated Press», norādot, ka oficiāli nekāda plašāka informācija par pratināšanu netiek sniegta.

LETA jau ziņoja, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Džohara Carnajeva tiesas sēde, kurai atbilstoši sākotnējiem plāniem vajadzēja notikt 30.maijā, pārcelta uz 2.jūliju.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu