Vardarbība skolā: Domes priekšsēdis sašutis un gatavs rīkoties nelikumīgi (503)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunjelgavas dome gatava no vidusskolas izslēgt skolēnu, kurš tiek vainots zēna nežēlīgā piekaušanā, otrdien raksta «Diena». Šāda rīcība gan ir nelikumīga.

Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks sarunā ar laikrakstu sacījis, ka vardarbībā vainotais 5.klases zēns nedzīvo novadā, tāpēc viņam labāk būtu mācīties savas dzīvesvietas tuvumā.

Libeks, kurš apņēmies lūgt citus deputātus atbalstīt šādu ideju, uzskata, ka pašvaldība ir tiesīga šādu lēmumu pieņemt arī pirms policijas izmeklēšanas beigām. Tas, viņaprāt, ļautu pasargāt skolas audzēkņus no apdraudējuma, turklāt, viņaprāt, ir jāuzticas skolas sniegtajai informācijai.

Domes priekšsēdētājs pauž sašutumu arī par Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas izplatīto informāciju par skolas vadības iespējamo nolaidību, norādot, ka skola nepamatoti tiek apvainota.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča gan norāda, ka šāda pašvaldības rīcība būtu prettiesiska. Arī Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga, kura ir arī domes deputāte, atklāj, ka Libeka lēmumu neatbalstīs, jo izpētījusi, ka tas nav likumīgs.

Savukārt vainotā bērna māte «Dienai» strikti sacījusi, ka zina savas tiesības un skolu bērns nemainīs «tikai tāpēc, ka ir hiperaktīvs».

Vienlaikus gan ir zināms, ka uzbrukumā vainotā zēna klasesbiedri vairs negrib redzēt savā klasē iespējamo varmāku.

Komentāri (503)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu