EČ posmos BMX Mežaparkā startēs vairāk nekā 300 dalībnieku (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūnija sākumā Mežaparka trasē paredzētajā Eiropas BMX čempionāta devītajā un desmitajā posmā startēs vairāk nekā 300 dalībnieku, aģentūru LETA informēja organizatori.

Eiropas čempionāta devītais un desmitais posms Mežaparka trasē notiks 8. un 9. jūnijā. Mežaparka jaunajā BMX trasē Eiropas čempionāta sacensības norisināsies pirmoreiz.

Daļa no dalībniekiem startēs tikai sestdien, bet daļa - svētdien. Būs arī sportisti, kas sacensībās piedalīsies abas dienas. Viņu vidū arīdivkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš prestižajā vīru elites grupā uzvarējis visos sešos līdz šim notikušajos čempionāta posmos, kā arī pagājušā gada Eiropas čempions Edžus Treimanis, kurš pašlaik ir otrajā vietā, un Toms Mankus, kurš Eiropā ierindojas ceturtajā vietā.

«Kopumā startēs vairāk nekā 300 dalībnieku no 16 dažādām valstīm. Visvairāk sportistu, protams, ir no Latvijas - vairāk nekā 100. Nākamās plašāk pārstāvētās komandas ir no Krievijas, Lietuvas un Čehijas,» citēts pasākuma organizators un sporta kluba «Rīgas favorīts» prezidents Aigars Ernstsons.

Gan sestdien, 8. jūnijā, gan svētdien, 9. jūnijā, skatītāji trasē varēs pulcēties no plkst. 9.00, kad sāksies treniņi. Abās sacensību dienās pirmie priekšbraucieni sāksies no plkst. 10.00, bet pirmie finālbraucieni - no plkst. 12.00. Elites klases priekšbraucieni startēs ap plkst. 14.00, bet finālbraucieni - ap plkst. 17.00.

BMX fani ieejas biļeti uz čempionāta diviem priekšpēdējiem posmiem vienai dienai varēs iegādāties par trim latiem, bet uz divām dienām - par pieciem latiem. Biļetes būs nopērkamas pasākuma norises vietā pirms sacensībām.

Latvijā Eiropas BMX čempionāta posms notiks trešo reizi. Iepriekš divas reizes tas noticis SCO trasē Valmierā.

Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu