A. Šmēdiņš: Pēc zaudējumiem pirmajos posmos tika izdarīti pareizie secinājumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbola treneris Andris Šmediņš pēc veiksmīgā Pasaules kausa posma Argentīnā, kur Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja zelta medaļas, portālam «Apollo» norāda, ka treniņu apstākļi, gatavojoties sezonai, Ēģiptē bijuši ideāli.

«Viņš [Genādijs Samoilovs] pēdējos gados ir strādājis, bet es esmu bijis nedaudz malā, tādēļ viņam pilnībā uzticos, bet par tām lietām, kurās uzskatu, ka nepieciešams kaut ko uzlabot, vienojamies treniņprocesā. Piemēram, es Ēģiptē ļoti daudz ar puišiem strādāju pie augšējās piespēles, kas ir mans lauciņš,» divu treneru sadarbību raksturo Šmēdiņš.

Treneris uzskata, ka pirmajā posmā Fudžou Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupas mačā nav novērtējuši Vācijas duetu Sebastiānu Dollingeru/Štefanu Vindšaifu, kas liedzis izcīnīt vismaz 9. vietu. «Tikmēr otrajā posmā vācieši [Jūliuss Brinks/Sebastiāns Fuhss] nevinnēja, bet gan mūsējie paši atdeva uzvaru, jo pieļāva tādas kļūdas, par kurām bija jāsmejas. Tāpēc šis zaudējums netika uztverts īpaši sāpīgi un pēdējais turnīrs parādīja, ka viss ir kārtībā.»

«Tika izdarīti pareizie secinājumi un Argentīnā Dollingers/Vindšaifs tika pārliecinoši apspēlēti, turklāt pusfinālā izdevās revanšēties arī brazīliešiem Pedru/Bruno, kuriem tika zaudēts Pasaules kausa pirmajā posmā. Mēs, treneri vērojām spēles internetā un izteicām savas domas, bet puiši tās ņēma vērā. Pretinieki tika izanalizēti un šoreiz izdevās uzvarēt.»

«Viennozīmīgi, Ēģiptē ir optimālie apstākļi, lai trenētos un gatavotos sezonai. Divarpus mēnešu laikā lietus lija tikai vienreiz, bet vienu treniņu nācās atcelt, jo bija ļoti stiprs vējš,» stāsta treneris. «Pārējās dienās laika apstākļi bija ideāli. Katru dienu pa divām reizēm varējām trenēties ar bumbām, bet vakarā vēl aiziet uz svaru zāli. Apstākļi bija perfekti, tāpēc arī tik ilgi tur uzkavējāmies.»

Otrs trenera dēls Toms Šmēdiņš pēc ilgākas pauzes atgriezies pludmales volejbola augstākajā līmenī un šo sezonu diezgan labi sācis ar bijušo Samoilova pārinieku Ruslanu Sorokinu.

«Sākums nav slikts. No viņiem droši vien tik augstus rezultātus neizdosies sagaidīt, bet kas zina? Bumba ir apaļa un katrs turnīrs ir kā jauns sākums. Ir tehniskas lietas, pie kurām abiem ir jāpiestrādā,» skaidro Šmēdiņš. «Loģiski, ka četru gadu pauze Tomam ir iecirtusi robu, jo pārējie šajā laikā ir izauguši un noķert viņus ir pagrūti. Aizsardzībā Toms savu darbu paveic perfekti, bet pārējās lietās vēl ir jāpieliek

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu