BMX EČ posmos Mežaparkā var gaidīt ārvalstu fanu pieplūdumu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas BMX čempionāta divos priekšpēdējos posmos, kas risināsies Mežaparkā 8. un 9. jūnijā, ir gaidāms liels šā sporta veida cienītāju pieplūdums no ārvalstīm, prognozē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) viceprezidents un BMX treneris Olafs Lakučs.

Viņš pastāstīja, ka sarunās ar citu valstu BMX braucējiem, viņu ģimeņu locekļiem un faniem secinājis, ka viņi lielā pulkā pošas uz Latviju, jo vēlas klātienē piedalīties šajā nozīmīgajā sporta notikumā.

«Daudzi sportisti un viņu tuvinieki gatavojas braucienam uz Rīgu ar lielu interesi. Viņi patiešām deg nepacietībā redzēt, kas pie mums ir tāds, ka Latvija ir spējusi saražot tik daudz augstas klases BMX sportistu,» atklāja O. Lakučs.

Latviju jau tagad pasaulē pazīst kā BMX lielvalsti, bet šo tēlu vēl vairāk nostiprinās Eiropas čempionāta 9.un 10. posma norise Rīgā.

O. Lakučs atgādināja, ka Latviju Eiropas BMX čempionātā pārstāv desmit elites sportistu un četri no viņiem pašlaik kopvērtējumā ir pirmajā astotniekā. «Tas ir lielisks rādītājs!» viņš piebilda.

Par Latvijas BMX braucēju līdzšinējo sniegumu Eiropas čempionātā prieku pauda LRF prezidents Igo Japiņš. «Pagaidām rezultāti ir labi. Mēs vinnējam visus pēc kārtas!»

Japiņš uzsvēra, ka Latvijai ir visas iespējas arī noturēt savu BMX lielvalsts titulu. «Mums tam ir visi priekšnoteikumi - gan tradīcijas, gan trases, gan arvien pieaugošs BMX klubu un sportistu skaits.»

Gan sestdien, 8. jūnijā, gan svētdien, 9. jūnijā, skatītāji trasē varēs pulcēties no pulksten 9.00, kad sākas treniņi. Abās sacensību pirmie priekšbraucieni sāksies no pulksten 10.00, bet pirmie finālbraucieni no pulksten 12.00. Elites klases priekšbraucieni startēs ap pulksten 14.00, bet finālbraucieni ap pulksten 17.00.

Ieejas biļeti uz čempionāta diviem priekšpēdējiem posmiem vienai dienai varēs iegādāties par trim latiem, bet uz divām dienām - par pieciem latiem. Biļetes būs nopērkamas pasākuma norises vietā pirms sacensībām.

Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs elites klasē vīriešiem ticis pie panākumiem visos šosezon aizvadītajos čempionāta posmos un pašlaik ir kopvērtējuma līderis. Otrajā vietā šajā klasē ir cits Latvijas pārstāvis Edžus Treimanis, bet ceturtais ir Rihards Veide.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu