Pedagogiem ar agresīvo bērnu vecākiem nākas kontaktēties ar viņu advokātu starpniecību (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pedagogiem, risinot vardarbības gadījumus skolās, problēmas sagādā tas, ka ne vienmēr vecāki ir gatavi sadarboties, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, runājot par vardarbības novēršanu izglītības iestādē, pauda Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības eksperte vispārējās izglītības jautājumos Modra Jansone.

«Sagaidīt vecāku atbalstu, piedevām vecāku atbildīgu attieksmi pret bērna audzināšanu, ir ārkārtīgi grūti,» sacīja Jansone. Viņa minēja, ka tas pedagogiem radot nedrošību, veicot savu darbu, turklāt vairāki pedagogi ir apliecinājuši, ka viņiem ar agresīvo bērnu vecākiem nākas kontaktēties ar vecāku advokātu starpniecību. Viņa arī uzsvēra, ka viena no problēmām pedagogu skatījumā ir atbalsta personāla trūkums skolā, kura nodrošināšana varētu palīdzēt pedagogiem darbā ar bērniem, kuriem ir uzvedības traucējumi.

Jau ziņots, ka TV3 raidījums «Bez tabu» ziņoja, ka aptuveni pirms mēneša Jaunjelgavas vidusskolā kāds skolnieks nežēlīgi piekāvis pirmklasnieku skolas tualetē, mazo skolēnu turot aiz rokām, kamēr viņam sists pa kailu kājstarpi. Aizdomas krīt uz kādu piektklasnieku.

Jaunjelgavas vidusskolā saistībā ar vardarbības gadījumu konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, un Izglītības kvalitātes valsts dienests varētu piespriest administratīvo sodu līdz 100 latiem vai arī rosināt pašvaldību izvērtēt direktores atbilstību amatam, iepriekš sacīja IKVD vadītāja. Veicot pārbaudi skolā, dienests ieguvis informāciju gan no izglītības iestādes vadītājas, gan klases audzinātājas, kā arī izvērtējis skolas iekšējās kārtības noteikumus un citus dokumentus.

Dokumentu izvērtēšanas rezultātā un ņemot vērā dienesta rīcībā esošo informāciju, IKVD ir uzsācis administratīvo pārkāpuma lietvedību pret skolas direktori par pienākumu nepildīšanu un par izglītojamo tiesību uz drošu vidi nenodrošināšanu.

Pārbaudēs konstatējuši, ka skolas iekšējās kārtības noteikumos nav noteikta kārtība, kā skolotājiem un skolas vadībai būtu jārīkojas vardarbības gadījumā. Tāpat konkrētajā situācijā skolas vadītāja neesot ievērojusi MK noteikumos noteiktās normas attiecībā uz rīcību, kā skolai jārīkojas, ja notikusi smaga trauma vai vardarbības gadījums.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu