Domburs par 3000 latu apmācīs Latvijas diplomātus (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais žurnālists Jānis Domburs par aptuveni 3000 latu apmācīs Latvijas diplomātus sniegt intervijas masu medijiem. Ārlietu ministrija (ĀM) noslēgusi 2990 latu līgumu ar SIA «Domburs» par 25 videointerviju mācību nodarbībām, liecina ĀM mājaslapā pieejamā informācija.

ĀM preses sekretāra pienākumu izpildītāja Līga Bergmane aģentūrai LETA sacīja, ka ĀM vēlas būt atvērtāka komunikācijai, tādēļ, lai sagatavotu vēstniekus un ministrijas augstākā līmeņa darbiniekus publiskām diskusijām, televīzijas intervijām un citiem ar publicitāti saistītiem pasākumiem, ir vienojusies ar Domburu par 25 videointerviju mācību nodarbību organizēšanu. «Vēstnieku ikdienas darbs prasa labu sagatavotības līmeni publiskām intervijām dažādu valstu televīzijas un radio raidījumos, tādēļ uzsvars ir uz vēstniekiem, kuriem paredzēta rotācija,» stāstīja Bergmane.

Viņa arī norādīja, ka ĀM pēc vajadzības saviem darbiniekiem regulāri organizē dažādas apmācības. «Lai ekonomētu finanšu līdzekļus, ĀM izvēlas pasūtīt nepieciešamos apmācības kursus no Latvijā piedāvātajām iespējam, kad tas ir iespējams. Savukārt daudzi citi specializētie kursi tiek organizēti ārvalstīs,» teica ĀM pārstāve.

Domburs aģentūrai LETA sacīja, ka viņš paredzējis rīkot ministrijas amatpersonām tādas intervijas, kas būtu interesantas gan Latvijas, gan ārvalstu medijiem, un tās būs saistītas gan ar Latvijas ārpolitiku, gan konkrētām valstīm.

Viņa mērķis būs veicināt, lai informācija, kas ir noderīga sabiedrībai, izskanētu publiski. Žurnālists cer, ka ar viņa palīdzību ministrijas amatpersonas kļūs aktīvākas un atvērtākas.

Domburs uzsvēra, ka nekad nav bijis un nebūs publisko attiecību speciālists, nedos PR padomus un neizstrādās kampaņas. «Es darīšu to, ko līdz šim esmu darījis un kas ir jādara no žurnālistikas viedokļa,» teica Domburs. «Protams, pateikšu intervējamajam, labāk, lai viņš nesaka neko, nekā trīs reizes mēģina izvairīties no atbildes, un pateikšu, ja viņš stāstīs tik garlaicīgi, ka neviens to nespēs klausīties.»

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu