Foto: Laiž apgrozībā jaunu jubilejas monētu (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Banka

Latvijas Banka pirmdien, 3.jūnijā, laikā, kad daudzviet vēl valda pasaulslavenā vācu komponista Riharda Vāgnera 200.dzimšanas dienas jūtis, laiž apgrozībā viņam veltītu jubilejas monētu.

Kā informē bankā, tā ir arī piemiņa Vāgnera rosīgajam Rīgas periodam, kad viņš sāka savas pirmās nozīmīgākās operas «Rienci» komponēšanu.

Monētas grafisko dizainu veidojuši Aigars Ozoliņš (aversu) un Ivo Grundulis (reversu), bet ģipša modeli – Ligita Franckeviča. Monēta kalta Nīderlandes Karaliskajā kaltuvē «Koninklijke Nederlandse Munt».

Monētas priekšpusē jeb aversā burinieks vētrā bangojošā jūrā, no tā pa labi puslokā uzraksts «Viens lats», pa kreisi monētas lejasdaļā – gadskaitlis 2013. Monētas aizmugurē jeb reversā centrā Riharda Vāgnera portrets profilā, no tā pa kreisi – viņa paraksta faksimils, pa labi puslokā uzraksts «Rīga» un gadskaitļi «1837–1839».

Jubilejas monēta «Rihards Vāgners» ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijas Republikā.

Monētas maksimālā tirāža – 5,000 eksemplāru. Monēta būs iegādājama Latvijas Bankā un tradicionālajās monētu tirdzniecības vietās – bankās, suvenīru un juvelieru veikalos.

Monētas cena Latvijas Bankas kasēs – 28,86 lati.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu