Lakučs: Latvija un Štrombergs būtu pelnījuši pasaules čempionātu (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Photo: R. Oliņš/Apollo

Latvijas BMX treneris un sporta veida dzīves pārzinātājs Ivo Lakučs portālam «Apollo» pastāstīja par jaunā sporta kompleksa būvniecību Valmierā, kur 2017. gadā varētu notikt pasaules BMX čempionāts.

«Tuvākajās dienās jānoslēdzas konkursam un kļūs zināms, kurš projektēs jauno kompleksu. No valdības puses attieksme ir diezgan pozitīva un budžetā finanšu resursi tam ir paredzēti. Turklāt nav runa tikai par BMX, bet arī Valmieras nepieciešamību, lai pilsēta turpinātu attīstīties, jo, piemēram, baseins mums ir vecāks par zemi,» ironizē Lakučs. «Multifunkcionālā nojume vairāk būs domāta BMX, taču paredzams, ka vajadzības gadījumā trasi varēs ātri nolīdzināt, lai, piemēram, rīkotu koncertus, jo uztaisīt BMX trasi no sausas zemes ar mūsdienu tehnoloģijām un zināšanām ir nedēļas darbs. Protams, kamēr nauda nav iedota, nevar teikt: «Hop!» Taču trase plānojas būt Eiropas un pasaules čempionātu līmenī, tā atbildīs visiem jaunākajiem noteikumiem. Bet nojume varētu būt pluss, lai konkurētu ar citām valstīm par sacensību rīkošanu.»

«Pozitīvais scenārijs ir tāds, ka trasei vajadzētu būt gatavai jau 2014. gadā, lai tā gada beigās varētu sarīkot kontrolmačus, lai parādītu, ka spējam sarīkot sacensības. Runājot par Pasaules kausa posmu, 2014. gadam pieteikumi jau ir iesniegti un to esam nokavējuši, taču ceru, ka vēl paspēsim iesniegt pieteikumu uz 2015. gada Eiropas čempionāta finālsacensībām, kuras būs arī viens no atlases kritērijiem uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm,» stāsta Lakučs.

«Ja mēs pierādīsim, un es zinu, ka mēs pierādīsim sevi kā labus sacensību rīkotājus, mums būs foršākās sacensības, kuras būs apmeklētas un visiem patiks,» pārliecību pauž BMX treneris. «Jā, uz Latviju nāksies mērot tālāku ceļu no ierastajām sacensību vietām, taču tāpēc svarīga ir sacensībām piešķirtā kategorija un to prestižs. Ja sacensības būs viens no olimpiskās atlases posmiem, tad nebūs nekādu atrunu - brauks visi.»

«Droši vien, ka pilnībā nezinu, kas būs jādara, taču aizkulišu cīņas noteiktu mūs sagaidīs. Tomēr mēs esam sākuši ļoti labu darbu un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas menedžeris Artis Ozols jau ir iebalsots Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) komisijā. Turklāt mums ir divkārtējais olimpiskais čempions, kas mums dod zināmas priekšrocības. Finansiālajā ziņā nevaram sacensties ar lielajām valstīm, taču mums «jāspiež» uz divkārtējo olimpisko čempionu, nojumi, atsaucīgajiem līdzjutējiem un to, ka pie mums viss ir divreiz lētāks. Protams, visu no vēlamā droši vien nedabūsim, bet vismaz 50%-60% vajadzētu panākt,» uzskata Lakučs.

«Pasaules čempionāts ideālā gadījumā Valmierā varētu notikt jau 2017. gadā, jo tad, teorētiski spriežot, varētu visvieglāk dabūt. Manuprāt, jāpiesakās uz to ir jau nākamgad, jo tagad ir izlemts par 2015. gadu, bet 2016. gadā Olimpiāde automātiski būs arī pasaules čempionāts. Mūsu izredzes var mazināt tas, ka 2014. un 2015. gadā pasaules čempionāts notiks Eiropā, bet 2016. gadā - Brazīlijā. Tas nozīmē, ka 2017. gadā it kā vajadzētu būt kādā Āzijas valstī. Taču, ja mazliet sadarbosimies ar krieviem, kuriem arī ir sakari, tad varēsim pirmoreiz vēsturē sarīkot pasaules BMX čempionātu Austrumeiropā.»

«Domāju, ka Latvija to būtu pelnījusi, turklāt Māris Štrombergs ir apsolījies braukt līdz pat 2017. gadam. Tādēļ pasaules čempionāts varētu būt lielisks veids kā pielikt punktu profesionālajai karjerai. Tas nav neiespējami, ir tikai jāstrādā. Mēs viņus [Starptautisko Riteņbraukšanas federāciju] pārsteigsim ar ideju un izdomu,» piebilst Lakučs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu