Veide: Trase Mežaparkā ir interesanta, tā sastāv no vieniem lēcieniem (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu BMX riteņbraucējs Rihards Veide pirms nedēļas nogalē Mežaparkā gaidāmā Eiropas čempionāta 9. un 10. posma sarunā ar «Apollo» izteica cerību, ka sacensības Rīgā būs labi apmeklētas.

Veide, kurš pagājušajā gadā Eiropas čempionāta kopvērtējumā zaudēja vienīgi Edžum Treimanim, šosezon pirms pēdējiem četriem posmiem ieņem piekto vietu.

«Salīdzinot ar pagājušo gadu, šosezon ir lielāka stabilitāte. No astoņiem posmiem septiņos esmu iekļuvis finālā, taču tikai vienreiz esmu bijis uz pjedestāla. Turpretī pērn vairākkārt netiku pat finālā, taču bija arī divas uzvaras, viena otrā vieta un trīs trešās vietas,» stāsta Rihards. «Īsti nevar saprast, kādēļ tā. Varbūt nespēju finālā sakoncentrēties. It kā jau iespējas ir bijušas, vēl vismaz divas reizes varēju tikt uz pjedestāla, taču nesanāca, paliku ceturtais vai piektais. Turpat pie pjedestāla vien esmu.»

«Trase Mežaparkā ir interesanta. Tā sastāv no vieniem lēcieniem. Man šī trase šķiet liela Latvijas līmenim un arī Eiropas čempionātam. Lielums izpaužas nevis garumā, bet tajā, ka ir lieli lēcieni. Tie varbūt nav tik sarežģīti, tomēr ir kārtīgi jāieskrienas, jābūt drosmei un jālec cauri. Tagad jau trase ir nedaudz pamainīta, bet sākumā tā bija uzbūvēta ļoti grūta,» skaidro Veide.

Rihards atzīst, ka pagājušajā vasarā Londonas olimpiskajās spēlēs beidzot sapratis, kas ir Olimpiāde. «Kad aizbrauc un izdzīvo olimpiskās spēles, tad saproti, ka ir vērts četrus gadus ar melnu muti trenēties, lai tur nokļūtu. Londonā pavadītā nedēļa paliks atmiņā uz visu mūžu. Tie nebija ierasti mači. Zemapziņā juti, ka tagad visa pasaule uz tevi skatās. Ceļgali ļodzījās tikai sākumā - pirmajā braucienā uz laiku.»

«Eiropā uz BMX sacensībām cilvēki nāk. Bijām izbrīnīti, ka pat Zviedrijā bija aizpildītas lielās tribīnes, lai gan viņiem pat nav augstas klases sportistu. Bet Francijā un Nīderlandē cilvēku vienmēr ir daudz, jo mazajiem braucējiem līdzi brauc arī vecāki un trases malā ir grūti atrast brīvu vietu. Ceru, ka arī Rīgā tā būs,» piebilst Veide.

«Kā ir trenēties kopā ar Māri Štrombergu? Viņš ir kā lokomotīve, kas velk mūs uz priekšu. Kad trenējamies kopā ar Edžu, tad braucam līdzīgi, bet, kad atbrauc Māris, viņš mums ir pusriteni priekšā. Tas motivē mūs braukt vēl ātrāk un censties viņu apdzīt. Viņš ļauj mums augt, bet mēs neļaujam viņam atslābt,» smaida BMX sportists.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu