Ziedos 10 000 latu smagas traumas guvušā BMX riteņbraucēja Pētersīļa rehabilitācijai (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Divkārtējais olimpisko spēļu čempions Māris Štrombergs sadarbībā ar Rīgā notiekošo Eiropas čempionāta posmu organizatoriem ziedos 10 000 latu šogad smagas traumas guvušā jaunā sportista Gustava Pētersīļa rehabilitācijas procesam, tika paziņots piektdien notikušajā preses konferencē.

«BMX saime ir viena liela ģimene. Turēties kopā vajadzētu jebkura sporta veida sabiedrībai,» atzina Štrombergs.

«BMX ir vienlaikus spožs un skatāms sporta veids, bet ir arī medaļas otra puse, kas ir saistīta ar riskiem gūt traumas,» atzina sportists. «Tāpēc ir svarīgi, lai mēs būtu kopā ar sportistiem visos laikos - gan atbalstot, kad viņi uzvar, gan sniedzot palīdzīgu roku, kad tas viņiem ir visvairāk nepieciešams.»

Kā ziņots, pagājušajā gadā Pētersīlis Eiropas rangā bija 24.labākais junioru braucējs, kā arī izcīnīja uzvaru Baltijas kausā junioru konkurencē, bet 23.februārī notikušajā kritienā viņš guva piektā kakla skriemeļa šķembainu lūzumu un muguras smadzeņu šķērsbojājumu ar tetraplēģiju - paralīzi (skartas gan rokas, gan kājas). Sportists tagad ir paralizēts un viņam nepieciešama ilga un dārga ārstēšanās.

Šajā sestdienā un svētdienā Eiropas čempionāta devītais un desmitais posms risināsies Rīgā, Mežaparka trasē. Štrombergs līdz šim uzvarējis septiņos no astoņiem posmiem, bet kopvērtējuma labāko astotniekā atrodas arī Edžus Treimanis, Rihards Veide un Toms Mankus.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu