Štrombergs: Treimanis mani skaisti apstrādāja (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neskatoties uz to, ka divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā Mārim Štrombergam Mežaparkā notikušajos divos Eiropas čempionāta posmos neizdevās tikt pie uzvaras, viņa galvenais uzdevums tomēr bija panākuma nodrošināšana čempionāta kopvērtējumā, kas nu ir realizēta.

Aizvadītajos desmit čempionāta posmos Štrombergs izcīnījis septiņas uzvaras un trīs reizes ierindojies otrajā vietā. Pie sudraba godalgas viņš tika šajā nedēļas nogalē Mežaparkā notikušajos abos posmos.

«Otrā vieta ir labi. Biju nobriedis uzvarai un tāpēc arī ņēmu pirmo celiņu, bet Edžus Treimanis šajā trasē ir daudz braucis un zina visas labākās vietas, kur apdzīt. Var teikt, ka viņš mani skaisti apstrādāja,» izteicās Štrombergs. «Es it kā zināju, uz ko viņš ies un ka viņam aiz ādas varētu būt tāds apdzīšanas manevrs, bet kopumā sacensības bija labas. Galvenais, ka kopvērtējuma tituls man jau ir kabatā.»

«Koncentrēties braucieniem nebija grūti, iespējams, pat bija vieglāk kā sestdien. Biju noskaņojies noslēgt Eiropas čempionāta sezonu šeit, Rīgā, un tas ir izdarīts. Varbūt neizdevās to paveikt uz tik labas nots kā gribējās, bet kopumā bija labi,» pauda riteņbraucējs. «Pēdējos divos Eiropas čempionāta posmos nepiedalīšos, jo tad man būtu speciāli uz Beļģiju jālido no ASV, bet tas prasa daudz enerģiju un vismaz četras dienas.

«Kopumā sezonu vērtēju kā izdevušos - no desmit ieskaitēm ir septiņas uzvaras un trīs otrās vietas. Galvenais uzdevums - uzvara kopvērtējumā - ir izpildīts. Tagad ir jāmobilizējas un jābrauc atpakaļ uz Ameriku, kur jāgatavojas pasaules čempionātam Jaunzēlandē,» piebilda Štrombergs.

Pēc desmit čempionāta posmiem elites klasē vīriem Štrombergs ieņem pirmo vietu ar 351 punktu, Treimanis ir otrais ar 296 punktiem, bet francūzis Kventins Kaleirons ir trešais ar 272 punktiem. Vēl šajā klasē Rihards Veide ar 236 punktiem ir ceturtais, bet septītais ar 189 punktiem ir Toms Mankus.

Šāgada Eiropas čempionāts sastāv no 12 posmiem. Finālposmi jūlija vidū notiks Beļģijā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu