Izdevies pārdot «Latvijas Krājbankas» patēriņu kredītu portfeli (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Latvijas Krājbankas» administrators «KPMG Baltics» (KPMG) veiksmīgi pārdevis daļu bankas kredītu portfeļa Norvēģijas kompānijas «B2Holding» meitas uzņēmumam Latvijā SIA «B2Kapital», portālam «Apollo» pavēstīja KPMG sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Pārdotais kredītu portfelis ietvēra lielāko daļu «Krājbankas» izsniegto patēriņa kredītu, kredītkaršu un overdraftu atlikumus. Šo darījumu ir apstiprinājusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija. Kredītu portfeļa tīrā bilances vērtība 2012. gada septembrī bija 8,3 miljonu latu, bet tā tiks precizēta portfeļa nodošanas brīdī.

KPMG uzsver, ka visu klientu parādsaistību līgumiskie noteikumi paliek spēkā un netiek mainīti, tādēļ bankas bijušajiem klientiem nebūs jādodas uz banku vai «B2Kapital» biroju, lai pārslēgtu līgumus ar jaunajiem īpašniekiem.

Iegādātā kredītportfeļa pilnīgu nodošanu «B2Kapital» ir plānots pabeigt tuvāko divu mēnešu laikā. Līdz īpaša paziņojuma saņemšanai, klientiem maksājumus jāturpina veikt pašreizējā «Krājbankas» kontā.

KPMG atgādina, ka viss bankas kredītportfelis ir sadalīts piecos mazākos kredītportfeļos, pamatojoties uz kopīgām kredītu iezīmēm (korporatīvie, hipotekārie, peļņu nesošie, peļņu nenesošie un patēriņa kredīti). Tas darīts, lai nodrošinātu maksimāli lielāku pircēju interesi un maksimāli augstu cenu, kādu varētu iegūt, kredītportfeli pārdodot.

Apzinot potenciālos pircējus, administrators runājis ar vairāk nekā 130 interesentiem. Šobrīd sarunas par pārējiem kredītportfeļiem ir dažādās stadijās. Pēc saņemto piedāvājumu izvērtējuma tiks izlemts par kreditoru kopumam visizdevīgāko šo kredītportfeļu realizāciju - pārdot šos kredītportfeļus vai veikt to apkalpošanu un piedziņu, izmantojot bankas un Administratora resursus.

Galvenie potenciālo pircēju izvēles kritēriji ir piedāvātā cena, spēja finansēt darījumu, gatavība strādāt piedāvātā laika grafika ietvaros, pieredze līdzīga apmēra un veida kredītportfeļu apkalpošanā, kā arī vispārējie ar darījuma realizāciju saistītie riski.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu