Uz Rīgu dosies vairāki 1000 zirgspēku jaudīgie «driftmobīļi» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms nedēļas ziņojām par to, ka Austrumeiropas drifta čempionāta trešajā posmā, kas 15. jūnijā risināsies Biķernieku trasē, startēs ASV drifta zvaigzne Raiens Turks un trakākais polis Pāvels Trela. Tagad kļuvis zināms, ka EEDC posma zvaigžņoto sastāvu papildinās labākais somu pilots Juha Rintanens, ātrākais ukrainis Aleksejs «Čepa» Golovņa un Dakaras rallija vairākkārtējais dalībnieks, polis Jakubs Pržigonskis (Jakub Przygonski).

Organizatori nolēmuši atklāt vēl vienu rūpīgi glabātu noslēpumu – «Formula D» pilots Raiens Turks sestdien startēs ar «HGK» būvēto Fēliksa Bekermana «BMW Kit Car», kas apveltīts ar amerikāņu LS sērijas V8 dzinēju. Turkam, kurš ASV sacensībās piedalās ar «Scion FR-S» («Toyota GT86») spēkratu, «HGK» automobilis būs interesantas pārmaiņas.

Tomēr vienu «Toyota GT86» drifta automobili mēs Rīgā redzēsim, jo šādu spēkratu sev uz šo gadu uzbūvējis iepriekšminētais Jakubs Pržigonskis, kurš Dakaras rallijā startē motociklu ieskaitē. Poļa «Toyota» apveltīta ar 1000 zirgspēkus attīstošu 2JZ dzinēju no «Toyota Supra» automašīnas.

Ņemot vērā, ka līdzīga jauda ir arī somu zvaigznei Rintanenam, polim Trelam un mūsu pašu Ventam Pečakam, var atzīt, ka Biķerniekos līdz šim vēl nebūs startējuši tik daudzi automobiļi ar teju 1000 zirgspēkiem. Nekur tālu ar saviem 786 zirgspēkiem neatpaliek arī Kristaps Blušs. Latviešu favorītu Jāņa Eglītes, Gvido Elkšņa un Elvija Ķeža drifta spēkratiem zem dzinēja pārsegiem slēpjas vien ap 500 zirgspēkiem, tomēr viņi centīsies pierādīt, ka ar tiem pilnībā pietiek, lai konkurētu ar teju divas reizes lielākām jaudām.

Uz doto brīdi savu dalību sacensībām apstiprinājuši jau vairāk nekā 30 braucēji, kuru starpā ir tādi interesanti piloti kā Rintanena komandas biedrs Pasi Koliseva, kurš startēs ar «Toyota Celica» automobili. Priecē arī igauņu kaimiņu aktivitāte, jo no viņu puses saņemti jau seši pieteikumi. Tikpat šobrīd reģistrējušies arī latviešu braucēji, tomēr zināms, ka vairāki piloti, kas visdrīzākais startēs EEDC, vēl nav paspējuši apstiprināt savu dalību. Tādējādi sagaidāms, ka sestdien uz starta izies ap 40 augsta līmeņa braucēji.

Pagājušā gada spilgtākie momenti:

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu