Uz Dziesmu svētkiem mudina braukt ar velo. Būs stāvvieta! (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

6.jūlijā un 7.jūlijā XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku Noslēguma koncerta un tā publisko ģenerālmēģinājumu laikā Mežaparkā pirmo reizi būs iespēja novietot velosipēdus apsargātā maksas velonovietnē. Sadarbībā ar iniciatīvu «Pārvietojies gudri» Mežaparka Zaļā teātra teritorijā tiks izveidota novietne 2000 velosipēdiem. Viena velotransporta novietošanas maksa - 1 lats.

«Dziesmusvētki ir ne tikai lielākais Latvijas kultūras dzīves notikums, kurā apvienojas tradīcijas nepārtrauktība un jaunas vēsmas, bet arī savdabīgs spogulis, kurā redzami sabiedrībai aktuāli jautājumi. Šie Dziesmusvētki ir unikāli tieši ar iesaistes amplitūdu - valstisko un nevalstisko organizāciju sadarbības rezultātā rodas spilgtas idejas un noris to veiksmīga realizācija. Sadarbībā ar iniciatīvu «Pārvietojies gudri» vēlamies aicināt skatītājus ierasties Mežaparkā uz velosipēdiem un sabiedrisko transportu,» atzīmē Latvijas Nacionālās kultūras centra direktore Dace Melbārde.

«Uz noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu Mežaparkā mēs dosimies ar velosipēdu, bet uz pasākumiem Vecrīgā ar sabiedrisko transportu, lai nebūtu jādomā par personīgā transporta novietošanu un jāmaksā par stāvvietu. Aicinu tā darīt arī citus svētku apmeklētājus,» uzsver Gudro Pilsētnieku kustības pārstāve Ruta Millere.

Vairāk informācijas par došanos uz Dziesmusvētku pasākumiem ar velosipēdu un citiem pārvietošanos pilsētā atvieglojošiem transporta līdzekļiem, varēs iegūt Eiropas Savienības iniciatīvas «Pārvietojies gudri» (Do the right mix) «Facebook» profilā «Gudrais pilsētnieks». Vietnē varēs arī dalīties pieredzē par ērtāko Dziesmusvētku pasākumu apmeklēšanas veidu.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28). Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs, atbalsta lieldraugi «Latvijas dzelzceļš», «Lattelecom» un «Latvenergo», kā arī banka «Citadele» un «Latvijas Valsts meži».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu