Avārijas gadījumā trešdaļa autovadītāju vēršas pie sava OCTA apdrošinātāja (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sylvar, CC BY-SA 2.0

Vairāk nekā puse (53%) auto vadītāju atzīst, ka ir griezušies pie sava OCTA jeb auto obligātās cilviltiesiskās atbildības apdrošinātāja pēc atbalsta kādā problēmsituācijā, liecina «Swedbank P&C Insurance» veiktā aptauja . Turklāt visbiežāk (33%) tā ir bijusi avārija, kurā vainojams kāds cits autovadītājs, lai gan parasti izmaksu cietušajai pusei kārto tieši avārijas vaininieks un viņa OCTA apdrošināšanas kompānija.

Vīrieši ievērojami biežāk nekā sievietes (39% vīriešu pret 25% sieviešu) ir vērsušies pie auto apdrošinātāja gadījumos, kad mašīnai nodarīti bojājumi citu autovadītāju izraisītas avārijas dēļ.

«Ceļu satiksmes negadījums, neskatoties uz to, kas ir tā izraisītājs, autobraucējiem rada sarežģījumus - kaut vai uz laiku, kamēr spēkrats tiek savests kārtībā. Pēc pētījuma datiem tieši citu autovadītāju izraisītas avārijas ir biežākais iemesls, kāpēc vēršas pēc palīdzības pie sava auto OCTA apdrošinātāja. Parasti šādos gadījumos bija jāgriežas nevis pie sava, bet vainīgās puses apdrošinātāja. Taču iespēja apdrošināšanas negadījumu pieteikt pie sava apdrošinātāja būtiski atvieglo un paātrina šīs situācijas risinājumu, turklāt autovadītājs var būt pārliecināts par atlīdzības izmaksas ātrumu un auto remonta kvalitāti,» saka Pēters Kabuns, «Swedbank P&C Insurance» Latvijas filiāles vadītājs.

Aptaujātie autovadītāji pārliecinoši norāda cenu kā galveno kritēriju OCTA apdrošinātāja izvēlei. Svarīga ir arī iepriekšējā sadarbības pieredze ar apdrošinātāju (41%), iespēja iegādāties apdrošināšanas polisi internetā (25%), kā arī apdrošinātāja reputācija (20%). Zīmīgi, ka apdrošinātāja reputāciju īpaši novērtē pilsētnieki (23% pilsētnieku pret 8% laukos dzīvojošo). Laukos dzīvojošajiem biežāk būtiska ir iespēja iegādāties polisi attālināti (32% laukos dzīvojošo pret 23% pilsētnieku), kā arī atlīdzības saņemšanas ātrums (16% laucinieku pret 8% pilsētnieku).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu