Traģēdija Ventspilī: sieviete bija šķīrusies no vīra, bērnus audzināja viena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sensual Shadows Photography, CC BY-NC 2.0

Sieviete, kas trešdienas naktī Ventspilī ar diviem bērniem ielēca Ventā, bijusi Ventspils sociālo dienestu redzeslokā, viņa nesen šķīrusies no vīra, ko ļoti pārdzīvojusi, portālam «Apollo» pastāstīja Ventspils pilsētas domes sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe.

Kaņepe norādīja, ka ģimenē bijušas problēmas, sieviete bērnus audzinājusi viena.

Pēc dekrēta atvaļinājuma sieviete bija atsākusi strādāt, bet nostrādājusi ļoti īsu laika periodu. Kādēļ sieviete pārtraukusi darba attiecības, nav zināms.

7. jūnijā sievietes draudzene atvedusi viņu uz konsultāciju Ventspils pilsētas domes Sociālajā dienestā, pēc kā viņa reģistrējusies bezdarbniekos Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Vēl pirmdien un otrdien sieviete esot apmeklējusi NVA organizētos kursus.

Pēdējo reizi sociālajā dienestā pie sociālās darbinieces sieviete vērsusies 14.jūnijā, kad atzinusi, ka jūtoties labi un no psihologa konsultācijas atteikusies. Lai būtu sabiedrībā, viņa piekritusi apmeklēt Dienas centru ģimenēm un bērniem.

«Kas notika no piektdienas līdz otrdienai, grūti spriest,» norādīja Kaņepe.

Kaņepe tāpat atzīmēja, ka sievietei bijusi depresija, bet garīga rakstura problēmas nebija novērotas.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis aģentūrai LETA teica, ka, tiklīdz sievietei būs pabeigts sniegt medicīnisko aprūpi, tā viņu nodos policijas rīcībā. Tad policija varēs turpināt veikt procesuālās darbības un izvēlēties piespiedu līdzekli - VP priekšnieks neizslēdz, ka sievieti varētu arī apcietināt.

Notikušajā ir nozieguma sastāvs, taču mātes rīcības motīvi vēl tiks skaidroti. «Es domāju, ka šajā gadījumā nevarēs būt reabilitējoši apstākļi un būs jāatbild Krimināllikuma priekšā. Nevar būt atšķirīgs vērtējums, ja sievietei ir pienākums rūpēties par bērniem,» uzsvēra Ķuzis.

Notikušā kvalifikācija Krimināllikuma izpratnē vēl tiks precizēta. Tā, visticamāk, būs pēc Krimināllikuma 12 nodaļas - nonāvēšana. Šajā nodaļā ir panti, kas paredz atbildību par slepkavību pastiprinošos un sevišķi pastiprinošos apstākļos. Par šādiem noziegumiem maksimālais sods ir mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka šonakt Ventspilī no tilta Ventā ielekusi kāda 28 gadus veca sieviete kopā ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Sievieti izdevies izglābt, bet abi bērni gājuši bojā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, traģēdija notikusi īsi pirms plkst.3.

Kā portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga, traģēdija notikusi upē pie apvedtilta.

Upē ielekušo, 1986.gadā dzimušo sievieti izglābuši pašvaldības policijas darbinieki, bet bērnus glābt nav izdevies - 2010.gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2011.gadā dzimušais zēns atrasts miris dažas stundas vēlāk.

Sieviete šobrīd ievietota reanimācijas nodaļā veselības stāvokļa novērošanai, aģentūru LETA informēja slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis.

Pēc Ķeņģa teiktā, sievietes vitāli svarīgie veselības rādītāji ir normas robežās un atrašanās reanimācijas nodaļā nav nepieciešama, tādēļ pēc konsultācijām ar psihiatru un policiju tiks lemts par turpmāko medicīniskās palīdzības sniegšanu sievietei.

Paciente slimnīcā uzvedas mierīgi un guļ, piebilda Ķeņģis.

Kā aģentūra LETA uzzināja policijā, par faktu sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu