Kriminologs par traģēdiju Ventspilī: Šādas pašnāvības kādreiz notiek sektās (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dhammza, CC BY-NC-ND 2.0

Ventspilī notikusī traģēdija ir Latvijā nepieredzēta, sarunā ar laikrakstu «Diena» sacījuši vairāki eksperti.

Tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktore Aija Mežsarga sacīja, ka Ventspilī notikušā nelaime ir unikāls gadījums, jo eksperte neatceras, ka Latvijā būtu veikta kolektīva pašnāvība, turklāt - kad vecāki to darījuši kopā ar bērniem.

Arī kriminologs Andrejs Vilks atzīst, ka savā praksē neatceras gadījumu, kad būtu izdarīta pašnāvība kopā ar bērniem. «Šādas «ģimeņu» pašnāvības kādreiz notiek jaunajās reliģiskajās sektās,» laikrakstam stāstīja Vilks.

Savukārt Psihiatru asociācijas prezidents Elmārs Tērauds norāda, ka sociālais dienests nevarēja pamanīt, ka sievietei ir tieksme izdarīt pašnāvību, turklāt pacienta psihiskais stāvoklis var krasi pasliktināties dažu dienu laikā.

Iemesls, kāpēc sieviete nolēma noslēgt rēķinus ar dzīvi, varēja būt akūta psihoze vai ieilgusi depresija un bezcerības sajūta, teic Rīgas Psihoneiroloģiskās slimnīcas psihiatrs Andris Lutums.

Latvijā pašnāvību skaits ir trešais augstākais Eiropā. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem, pērn Latvijā pašnāvību izdarījuši 443 cilvēki.

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu Ventspilī pie Apvedtilta Ventā ielēca 1986.gadā dzimusi sieviete kopā ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Sievieti izdevies izglābt, bet abi bērni gājuši bojā.

Upē ielekušo sievieti izglābuši robežsargi, kuriem pie tilta ir atbalsta bāze ar laivu. Bērnus izglābt nav izdevies - 2010.gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2011.gadā dzimušais zēns atrasts miris dažas stundas vēlāk.

Policijā par faktu sākts kriminālprocess visu apstākļu noskaidrošanai.

Sieviete ievietota slimnīcā.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu