Fotoreportāža: Ieskats Rīgas pils iekštelpās atklāj postījumu patiesos apmērus (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Fotogrāfijas no ugunsgrēkā cietušās Rīgas pils iekštelpām atklāj postījumu patiesos apmērus.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis.

Ugunsgrēks varētu būt izcēlies Kastelas daļā. Ugunsgrēkā ir daļēji cietušas Kastelas daļas, austrumu piebūves daļas un priekšpils daļas bēniņu, jumta konstrukcijas.

Tāpat ugunsgrēka radīti bojājumi ir Svētku zāles jumta daļā. Pārējās telpas ugunsgrēks nav skāris, bet konstrukcijas ir samērcētas dzēšanas procesā.

Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Jau vēstīts, ka LTV raidījums «Panorāma», atsaucoties uz avotiem, kuru vardu nevar izpaust, vēstīja par trīs versijām, kuras šobrīd tiek izskatītas.

Viena no versijām - neuzmanīga rīcība ar uguni, jo pils bēniņos atrasti cigarešu izsmēķi, lai gan pilī smēķēt ir stingri aizliegts un par to draud 100 latu sods.

Otrā versija liecina, ka ugunsgrēku varēja izraisīt bojājums elektrības vados vai pieslēgumos, savukārt trešā un ticamākā versija liecina, ka strādnieki varēja būt darbojušies ar tā dēvēto fleksi.

Zāģējot ventilācijas caurules, dzirksteles varēja iekrist sausajos materiālos. «Panorāma» vēstī, ka notikuma vietā atrasti arī divi izlietoti ugunsdzēšamie aparāti, kas varētu norādīt uz mēģinājumiem apslāpēt ugunsgrēku pašu spēkiem.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis intervijā aģentūrai BNS norādījis, ka trīs iespējamajos Rīgas pils ugunsgrēka cēloņus VP neapstiprina. «Ja kāds tā runā, tā ir viņu atbildība. Pašlaik norit izmeklēšana, un tās interesēs nekādu informāciju nesniegsim,» BNS sacījis Ķuzis.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu