Prezidents ar iekšlietu ministru un VUGD pārrunās ugunsgrēku Rīgas pilī (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien, 1.jūlijā, prezidents Andris Bērziņš tiksies ar Iekšlietu ministrijas amatpersonām un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar ugunsgrēka likvidēšanu Rīgas pilī.

Bērziņš tiksies ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP), Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni-Godmani un VUGD priekšnieku Oskaru Āboliņu.

Jautājumu tēmas būs ugunsgrēka likvidēšanu Rīgas pilī un Iekšlietu ministrijas prioritātes nākamā gada budžeta sagatavošanā.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis.

Ugunsgrēks varētu būt izcēlies Kastelas daļā. Ugunsgrēkā ir daļēji cietušas Kastelas daļas, austrumu piebūves daļas un priekšpils daļas bēniņu, jumta konstrukcijas.

Tāpat ugunsgrēka radīti bojājumi ir Svētku zāles jumta daļā. Pārējās telpas ugunsgrēks nav skāris, bet konstrukcijas ir samērcētas dzēšanas procesā.

Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu