Ugunsgrēks Rīgas pilī: dežūrā iesaistītie karavīri snieguši ziņojumus par notikušo (84)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga

Militārajā policijā (MP) pēc ugunsgrēka Rīgas pilī ir veikta dienesta pārbaude, un dežūrā iesaistītie karavīri ir snieguši ziņojumus par notikušo. Pašlaik ziņojumi vēl tiek izvērtēti, taču sākotnējā informācija liecina, ka apsardzes darbībā pārkāpumi nav konstatēti, aģentūrai LETA pastāstīja aizsardzības ministra Arta Pabrika preses sekretāre Inga Saleniece.

Ziņojumi nodoti arī Valsts policijas rīcībā, kura izmeklē kriminālprocesu par ugunsgrēka apstākļiem.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) aģentūrai LETA jau iepriekš pastāstīja, ka viena no pirmajām ugunsgrēku pamanījusi pili apsargājošā MP. Par ugunsgrēku uzreiz informēti atbildīgie dienesti, MP nodrošināja pils tālāku apsardzi, lai ugunsdzēsēji netraucēti varētu strādāt, un tika aizvākti ieroči. Tāpat par spīti uguns draudiem karavīri paņēma tornī plīvojošo valsts karogu.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju.

Ugunsgrēks varētu būt izcēlies Kastelas daļā. Ugunsgrēkā ir daļēji cietušas Kastelas daļas, austrumu piebūves daļas un priekšpils daļas bēniņu, jumta konstrukcijas. Visvairāk ir cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis.

Tāpat ugunsgrēks radījis bojājumus Svētku zāles jumta daļā. Pārējās telpas ugunsgrēks nav skāris, bet konstrukcijas ir samērcētas dzēšanas procesā.

Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Policija sākusi kriminālprocesu.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu