Par vardarbību Jaunjelgavas skolā policija prasa piemērot sodus (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ninja Raiden, CC BY-NC 2.0

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki pabeiguši pārbaudi par Jaunjelgavas vidusskolā notikušo incidentu, kura laikā nodarīti miesas bojājumi mazgadīgam zēnam. Izvērtējot lietas apstākļus un eksperta atzinumu, policija vainīgajiem prasa piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus.

Saistībā ar šā gadā aprīlī notikušo incidentu, kad divi nepilngadīgie vecāko klašu audzēkņi nodarīja miesas bojājumus, ir veikta administratīva lietvedība Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirknī.

Kā portāls «Apollo» uzzināja policijā, ir veiktas nepieciešamās pārbaudes darbības, tostarp saņemts tiesu medicīnas eksperta atzinums, kurā norādīts, ka cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, kas nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus.

Izvērtējot pārbaudes rezultātus un tiesu medicīnas eksperta atzinumu, konstatēts, ka abi nepilngadīgie izdarījuši administratīvo pārkāpumu – maznozīmīgu miesas bojājumu tīša nodarīšana. Līdz ar to atbildīgajām Vecumnieku un Jaunjelgavas pašvaldību institūcijām nosūtīta administratīvā pārkāpuma lieta, lai lemtu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu abiem nepilngadīgajiem.

Administratīvā pārkāpuma protokols sastādīts arī abu nepilngadīgo mātēm par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, kas paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas sodu līdz simt latiem. Lēmums nosūtīts izskatīšanai atbildīgajām pašvaldību institūcijām.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu