Apsargātās Dziesmusvētku velonovietnes būs atvērtas jau agrā rītā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dziesmusvētku kulminācijas koncertu dalībnieki un apmeklētāji šajā nedēļas nogalē pirmo reizi vēsturē varēs atstāt velosipēdus apsargājamā stāvlaukumā Mežaparkā. Novietnes diviem tūkstošiem velosipēdu atradīsies Zaļā teātra teritorijā un būs atvērtas sestdien jau no pulksten 7.00 rītā, lai tās varētu izmantot ne tikai skatītāji, bet arī dziedātāji, dejotāji un diriģenti. Cena par stāvvietu būs tikai viens lats dienā.

«Apsargātais, apgaismotais stāvlaukums būs sadalīts četros koridoros, katrā pa 500 novietnēm. Velosipēdistiem vispirms kādā no trīs kasēm būs jāsamaksā par velosipēda nodošanu un pēc tam jādodas uz dažādās krāsās iezīmētiem koridoriem. Tur darbinieki pieņems braucamrīku un izsniegs atbilstošas krāsas numurētu aproci, kuru atdodot pēc koncerta varēs saņemt atpakaļ transporta līdzekli. Tā kā par velobraucēju ērtībām gādās 29 darbinieki, domāju, ka apmeklētāji bez ilgas gaidīšanas varēs gan nodot, gan saņemt divriteņus,» saka Gudrā Pilsētniece Ruta Millere, aicinot cilvēkus izmantot Dziesmusvētku rīkotāju sarūpēto izdevību izvairīties no satiksmes sastrēgumiem un pārpildītiem tramvajiem, braucot ar velosipēdu. Velonovietnes būs pieejamas 6. jūlijā no plkst. 7.00 līdz 24.00, un 7. jūlijā no 7.00 līdz 8. jūlija 5.00 rītā.

Lai stiprinātu velobraucēju kustību Rīgā, Eiropas Komisijas iniciatīvu «Pārvietojies gudri» pārstāvošie Gudrie Pilsētnieki aicina ikvienu pievienoties kopīgam braucienam uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku kulminācijas pasākumiem – ģenerālmēģinājumu un noslēguma koncertu.

«6. un 7. jūlijā pulksten 16.00 Gudrie Pilsētnieki pulcēsies pie Brīvības pieminekļa, lai ar velosipēdiem reizē dotos uz Mežaparku. Par godu Dziesmusvētkiem uzvelciet kādu zaļu apģērba gabalu un pievienojieties mūsu braucienam cauri Rīgai pa veloceliņu!» iedrošina Ruta, piebilstot, ka vairāk informācijas var sameklēt interneta vietnē «facebook.com/GudraisPilsetnieks». Tiem, kuri brauks individuāli, viņa piekodina ierasties pie Zaļā teātra vismaz stundu pirms pasākuma, lai izvairītos no liekiem satraukumiem. Visiem velobraucējiem arī vēlams aprīkot savus braucamos ar lampām, jo koncerti beidzas vēlu vakarā un mājup būs jādodas tumsā.

Svētku laikā velosipēdu stāvlaukumā varēs nokļūt no Mangaļiem pa Ostas ielu, pie Dziesmu svētku estrādes nogriežoties pa labi uz bērnu laukumu. Savukārt no Mežaparka puses jādodas uz bērnu laukumu, neejot pa Atpūtas aleju, bet uz bērnu laukumu. Lai labāk varētu orientēties, Mežaparka teritorijā tiks izvietotas norādes uz velonovietni.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu