Sastāvdaļas
Kārtainie tunča salāti (10)
Tuncis savā sulā (1 bundžiņa)
Vārīti kartupeļi 4 gab.
Vārīti burkāni 2 gab.
Sīpollociņi (buntīte)
Marinēti pipargurķīši 10 gab.
Vārītas olas 4 gab.
Krējums 3 ēdamk.
Majonēze 1 ēdamk.
Sinepes 1 tējk.
Sāls un pipari (pēc garšas)
Pagatavošana
Salātus kārtojam kārtās, pirmā kārta būs tuncis savā sulā.
Tad kartupeļu kārta, kas sarīvēta uz rupjās rīves.
Liekam virsū marinētus gurķīšus, kas atkarībā pēc lieluma ir vai nu sagriezti smalki ripiņās, vai arī sarīvēti uz rupjās rīves. Šajos salātos arī var lietot svaigos gurķus. Kas vislabāk garšo un ir pieejams.
Pa virsu gurķu kārtai liek vārītu burkānu kārtu, kas arī ir sarīvēti uz rupjās rīves.
Pagatavo tunča salātu mērci – krējumu sajauc kopā ar majonēzi, sinepēm un garšvielām pēc garšas.
Pārklāj bagātīgi salātu augšiņu.
Sagrieztus sīpollociņus un sadrupinātu olu ber uz augšējās kārtas. Salātus liek ledusskapī, lai garša paspēj ievilkties