«Legālo narkotiku» tirgotāji «mantu» slēpj seifā kafijas automātā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāku dienu garumā reidu laikā tika veiktas pārbaudes - Centra, Latgales, Ķengaraga un Zemgales mikrorajonos, kur kopā atrasti un atsavināti 1094 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Ance Rozīte, centra iecirkņa teritorijā reida laikā tika pārbaudītas divas tirdzniecības vietas. Veicot pārbaudi abās vietās, kopā tika atrasti un atsavināti aptuveni 100 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem un uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros nozīmēta atsavinātās vielas ekspertīze.

Rozīte informē, ka piektdien Latgales priekšpilsētā tika veiktas pārbaudes divās tirdzniecības vietās. Ernesta Birznieka - Upīša ielā tika atsavināti 34 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem, taču Augusta Deglava ielā pārbaudāmais kiosks bija slēgts.

Ķengaraga iecirkņa teritorijā četru dienu laikā – katru dienu veicot atkārtotas pārbaudes, pārbaudītas sešas tirdzniecības vietas un divās atsavināti augu valsts izcelsmes maisījumi, kā arī konstatēti tirdzniecības noteikumu pārkāpumi.

Rudens ielā tika atsavināti 20 iepakojumi ar nezināmas augu valsts izcelsmes vielu, bet pirmdien Maskavas ielā tika atsavināti 807 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumu. Pārbaudot šo tirdzniecības vietu, policija atklāja, ka 200 iepakojumi atrodas galda atvilktnē, taču pārējie 607 iepakojumi seifā, kurš bija paslēpts kafijas automātā. Lai noskaidrotu, vai atsavinātie augu maisījumi satur narkotiskās vielas, noteikta vielu ekspertīze.

Zemgales iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika pārbaudītas vairākas tirdzniecības vietas, un vienā no tām, Nometņu ielā tika atsavināti 133 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem.

Pārbaudes veiktas sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju, Valts darba inspekciju, Rīgas Kriminālpolicijas 3.biroja darbiniekiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Reidu laikā pārbaudīts arī, vai tirdzniecības vietās nav veikti ekonomiska rakstura pārkāpumi, pārkāpumi darba tiesību jomā, ugunsdrošība, kā arī cita veida pārkāpumi.

Policija atgādina, ka arī turpmāk tiks pievērsta pastiprināta uzmanība šīm un citām tirdzniecības vietām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu