Hitlera portreta dēļ policija Berlīnē iebrūk studenta dzīvoklī (68)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Recuerdos de Pandora, CC BY-SA 2.0

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē policijas specvienība iebrukusi 24 gadus veca mākslas studenta dzīvoklī, kurā atradies paprāvs Ādolfa Hitlera portrets, pirmdien vēsta laikraksts «Berliner Morgenpost».

Iebrukuši Šarlotenburgas rajona dzīvoklī, policisti likuši studentam gulties uz grīdas un pārmeklējuši telpas. Kratīšanas laikā atrasta tikai rotaļu pistole, kā arī portrets, kas ticis konfiscēts.

Specvienības ielaušanās iemesls, kā noskaidrojies, bijis garāmgājēju paziņojums, kas milzīgo Hitlera portretu pamanījuši logā.

Portrets bijis 2,8 reiz 1,9 metrus liels. Fīrers tajā bijis redzams brūnā uzvalkā ar sarkanu apsēju, uz kura bijis attēlots kāškrusts.

Policistiem arī esot bijušas aizdomas, ka dzīvoklī ir ieroči.

Students ir sašutis par konfiskāciju un jau paziņojis - viņš ar juristu palīdzību centīsies portretu atgūt.

Viņš arī pastāstīja presei, ka portretu gleznojis pats un nav grasījies to pārdot. Ar gleznu viņš gribējis paust protestu pret nacistu simbolu aizliegumu un apliecināt, kas ir jaunrades brīvība.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu