Francijā aizliedz tirgot jaunākos «Mercedes-Benz» automobiļus (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liegums stājies spēkā, jo Vācijas autobūves uzņēmums turpina savos automobiļos izmantot vecā tipa dzesējošo vielu kondicionieru sistēmās.

Saskaņā ar Francijas atbildīgajām iestādēm «Mercedes-Benz» joprojām izmanto dzesējošo vielu «R134a», kas izdala krietni vairāk siltumnīcas gāzes nekā Eiropas Savienības (ES) ieteiktā dzesējošā viela «R1234yf».

«Mercedes-Benz» oficiālie pārstāvji aizbildinās ar viņu rīcībā esošiem pētījumiem, kuri pierāda, ka jaunā tipa dzesējošās viela «R1234yf» var daudz vieglāk aizdegties un avārijas situācijā pat eksplodēt. «R1234yf» ražotāji gan noliedz šādus pētījumus.

Lai arī ES autoražotājiem iesaka lietot mazāk kaitīgo dzesējošo vielu «R1234yf», Vācijas valdība ir devusi īpašu atļauju «Daimler Grupai», kuras sastāvā ir arī «Mercedes-Benz», turpināt izmantot vecā tipa dzesētāju «R134a».

Pagaidām Francija ir vienīgā valsts, kura aizliegusi kādam autoražotājam tirgot jaunos automobiļus sakarā ar «R134a» dzesējošo vielu.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu