Šlesers iespējamos sadarbības partnerus neatklāj (1451)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja tiks pieņemts lēmums par atgriešanos politikā, ekspolitiķis Ainārs Šlesers jaunu partiju veidot nedomā, bet iespējamos partnerus pagaidām vēl atklāt nevēlas. Šlesers atzīmē, ka būtisks spēks varētu būt reģionu līderi, kuri guva panākumus 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās.

«Pirmkārt, lēmums iet vai neiet [atpakaļ politikā], vēl nav pieņemts,» sacīja ekspolitiķis, paužot viedokli, ka politikā ir vieta līderiem, kuri var pacelties pāri ikdienas jautājumiem un piedāvāt risinājumus. Līdz ar to viņš redz nepieciešamību pēc sarunām līderu starpā, kuru «aprises pēc kāda laika iezīmēsies».

Šlesers akcentē, ka pašvaldību vēlēšanās valdības partijas varu pašvaldībās nav ieguvušas. Līdz ar to ir nepieciešamas izmaiņas pašlaik īstenotajā politikā, jo tajā trūkst projektu un ideju un «esošā politika sāk izbeigties». «Saistībā ar reģionu līderiem nebūs tā, ka «Vienotībai» viņiem kaut ko piesolīs un viņi uzreiz nolems atbalstīt partiju,» uzsvēra bijušais satiksmes ministrs. Pēc Šlesera domām, atzinīgi vērtējami ekspremjera Einara Repšes centieni izveidot jaunu partiju, kurai būšot idejas un vēlme tās realizēt.

Lai gan koalīcijas partijas pašvaldību vēlēšanās ir zaudējušas, tomēr Šlesers velta labus vārdus Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), norādot, ka viņš ir spējīgs un drosmīgs. Viņš aicina Dombrovski atlikušajā darbības laikā rīkoties, lai uzlabotu situāciju Latvijā. Pats Šlesers, piemēram, piedāvā piesaistīt Latvijai turīgus cilvēkus, kuri dotu pievienoto vērtību. Ja nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ir pret šādu risinājumu, tad lai viņi nāk ar saviem priekšlikumiem.

Vaicāts par agrāk izskanējušiem pārmetumiem valsts nozagšanā un negodīgā rīcībā, Šlesers atbildēja, ka viņu visas iespējamās institūcijas ir «pētījušas un vētījušas» daudzu pēdējo gadu laikā, taču runa ir tikai par pieņēmumiem un konkrētu pārmetumu nav. Ja būtu konkrēti pārmetumi, «tad mēs šodien pa telefonu nerunātu», izteicās ekspolitiķis.

Saeimas vēlēšanās 2011.gadā sabiedrības atbalstu zaudējušais ekspolitiķis, par oligarhu dēvētais Šlesers domā par atgriešanos aktīvajā politikā, raksta laikraksts «Diena». «Redzot to, ka pašreizējā Latvijas politiskā vadība nepiedāvā Latvijai nekādu ekonomisko izrāvienu. Ka vadošais politiskais spēks «Vienotība», lai gūtu uzvaru Rīgas vēlēšanās, izvirzīja caurkritušo «sorosīti» Ēlerti, kura agresīvi mēģināja kurināt etnisko naidu starp Latvijā dzīvojošajiem cilvēkiem, nevis piedāvāt skaidru ekonomiskās attīstības vīziju Latvijas galvaspilsētai Rīgai. Man nav ticības, ka pie varas esošie spēs arī 2014.gada rudens vēlēšanās piedāvāt kaut kādu Latvijas attīstības vīziju, kurai Latvijas iedzīvotāji būtu gatavi noticēt. Tāpēc es aizvien vairāk sāku domāt par iespēju atgriezties aktīvajā politikā,» sacījis Šlesers.

Šlesers darbību politikā sāka 90.gadu beigās, izveidojot Jauno partiju, bet vēlāk to transformējot par Latvijas Pirmo partiju. Pēc pāris gadiem Pirmā partija apvienojās ar «Latvijas ceļu» un pārtapa par LPP/LC. Uz 10.Saeimas vēlēšanām Šlesers jau devās kā apvienības «Par labu Latviju» pārstāvis, iegūstot nelielu pārstāvniecību, bet Saeimas ārkārtas vēlēšanās atkal kandidēja LPP/LC viena pati un palika bez deputātu mandātiem. Neilgi pēc tam tika pieņemts lēmums LPP/LC likvidēt.

Komentāri (1451)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu