Foto: Daiļā tautumeita Duļevska Zemgales tērpā (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dziesmu un deju svētki, All Rights Reserved

Kaut TV šovu vadītāja Jana Duļevska (33) šobrīd nepārstāv nevienu tautas mākslas kolektīvu, pamanījām viņu Dziesmu un Deju svētku gājienā. Žurnāls «Privātā Dzīve» noskaidrojis viņas daiļā tērpa nianses.

Jana gājienā devās kopā ar sieviešu kori «Sapnis», jo tā diriģente savulaik vadījusi skolas kori, kurā dziedājusi arī Jana.

Jana svētkos krāšņojās Zemgales novada tautastērpā. Izrādās, Janai tautastērpu gribējies jau no skolas laikiem, bet pie sava tikusi pirms diviem gadiem.

«PDz» vēsta, ka Duļevska pirms tērpa darināšanas konsultējusies ar folkloras zinātāju Ivetu Medeni, bet tērpu darinājuši «Senās klēts» meistari.

«Izvēlējos mammas dzimtā novada tērpu. Brunču audums austs speciāli manam tērpam,» lepojas Jana.

Dažas nianses Duļevska tērpam papildinājusi pati: pielikusi filca aproces, lai piedurknes nenosmērētos tik ātri, kā arī zem lakata viņa nēsā tamborētas mežģīnes.

«Saktu esmu mantojusi no vecmāmiņas. To kombinēju ar vīra dāvināto kaklarotu. Nākotnē noteikti iegādāšos krelles ar spīdīgiem bumbuļiem un grezni uzšūtu blūzi,» «PDz» solījusi Jana.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu