Āboltiņai nav bail, ka nāk Repše vai Šlesers; skumdina cits fakts (450)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotības» līderei un Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai skumji par sašķelto Latvijas politiku.

Viņa intervijā laikrakstam «Diena», komentējot to, ka kāds cits politiskais spēks varētu kļūt par «Saskaņas centra» (SC) sabiedroto nākamajā Saeimā, sacīja: «Man nav bail no konkurentiem un no tā, ka nāk Ainārs Šlesers vai Einars Repše. Man ir skumji par sašķelto Latvijas politiku.»

Āboltiņa norādīja, ka SC nekas neliecina par šķelšanos un viņi sevi noturēs kā vienotu organizāciju, tā motivējot savus vēlētājus.

Viņa intervijā pieļāva, ka gadījumā, ja «Vienotība» ar sabiedrotajiem neiegūs valdības veidošanai nepieciešamo vairākumu, to acīmredzot iegūs «Saskaņas centrs» ar kādu savu sabiedroto.

«Jautājums, vai tā ir Einara Repšes partija vai Zaļo un Zemnieku savienība – tie ir spēki, kuri neslēpj, ka viņi būtu gatavi to darīt,» norādīja Āboltiņa.

Viņa norādīja: «Es uzskatu, ka šis nav stāsts par latviešiem un krieviem, bet par politiku, kuras dienaskārtību ietekmē un uzliek kaimiņvalsts. Ļoti veiksmīgi un profesionāli tas tiek darīts. Un tas ir jāvērtē labēji centriskajām partijām. Jautājums ir, uz kurieni Latvija iet un kādā virzienā attīstās. Un tas ir jautājums par ideoloģiju – vai tā ir Eiropas politika vai tā ir no Krievijas atkarīga un ietekmēta politika.»

Komentāri (450)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu