Reirs un Circene aicina piešķirt papildu finansējumu veselības nozarei (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V) un veselības ministre Ingrīda Circene (V) pārrunājuši situāciju veselības aprūpes nozarē un aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un finanšu ministru Andri Vilku (V) piešķirt papildu finansējumu veselības nozarei, neizslēdzot iespēju veikt 2013.gada valsts budžeta grozījumus.

Par to informē «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota.

«Pētījumi rāda, ka par savu veselību un iespējām saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi Latvijas iedzīvotāju bažas ir lielas. Ekonomiskās krīzes laikā bijām spiesti samazināt finansējumu visās nozarēs, arī veselības aprūpes nozarē. Tagad, kad Latvijas ekonomika ir stabilizējusies, ir jāpalielina budžets veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai. To vistuvākajā laikā gaida ikkatrs mūsu valsts iedzīvotājs,» uzsvēris Reirs.

Circene norādījusi: «Šīs valdības prioritāte ir nevienlīdzības mazināšana, kas ietver kvalitatīvas veselības aprūpes pieejamību neatkarīgi no ienākumu līmeņa. Tāpēc vēršamies pie Ministru prezidenta un finanšu ministra ar lūgumu novirzīt veselības aprūpei vitāli nepieciešamos līdzekļus. Jau pirms pāris mēnešiem Veselības ministrija ir informējusi valdību par finanšu situāciju veselības aprūpes jomā. Esam iesnieguši aprēķinu par nepieciešamajiem papildu līdzekļiem būtisku veselības aprūpes nozares problēmu risināšanai, kas ik dienas ietekmē gan pacientus un mediķus, gan kopējo veselības aprūpes nozares plānošanu.»

Papildu finansējums nepieciešams pakalpojumiem, ko ikdienā izjūt ikviens pacients.

Tas nepieciešams, lai steidzami mazinātu gaidīšanas rindas un risinātu būtiskākās problēmas veselības aprūpes pakalpojumu pieejamībā. Papildu finansējums nepieciešams tarifu palielināšanai, pēc kādiem par pakalpojumiem ārstniecības iestādēs norēķinās valsts, ņemot vērā ar pacientu uzturēšanu saistīto izdevumu, materiālu un energoresursu pieaugumu.

Tāpat jāveicina kompensējamo medikamentu pieejamība un jāpalielina ārstniecības personu darba samaksa, informē Timrota.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu