Pasaulē pārdoti jau vairāk nekā trīs miljoni «Prius» automobiļu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mariordo59, CC BY-SA 2.0

Japānas autobūves uzņēmums «Toyota Motor Corporation» (TMC) informē, ka jūnijā veiksmīgā «Prius» benzīna-elektriskā hibrīda kopējais pārdošanas apjoms visā pasaulē ir pārsniedzis trīs miljonus eksemplāru.

1997.gadā «Toyota» izlaida «Prius» - pasaulē pirmo masveidā ražoto hibrīda pasažieru automobili. 2003.gadā sekoja otrās paaudzes, bet 2009. gadā trešās paaudzes modelis. Kopš pirmās paaudzes līdz trešās paaudzes modeļa ieviešanai TMC ir izdevies par divām trešdaļām samazināt hibrīda sistēmas izmaksas un pazemināt CO2 izmešus no 114 g/km līdz 89 g/km (ES kombinētajā braukšanas ciklā). Papildus tam trešās paaudzes «Prius» izstrādes gaitā TMC pieteica 1261 patentu.

Kopš pirmās paaudzes «Prius» izstrādes hibrīda tehnoloģija ir bijusi TMC videi draudzīgo automobiļu izstrādes stūrakmens, un liels uzsvars ir likts uz dzinēju, ģeneratoru, akumulatoru, elektronisko vadības bloku (ECU) pilnveidošanu un ražošanu, piesaistot vērienīgas investīcijas Japānas ekonomikai.

TMC plāno turpināt ieguldījumus izpētē, attīstībā un Japānas ražotnēs, izstrādājot hibrīda un citas modernas tehnoloģijas, un nodrošināt vērā ņemamu izaugsmi, izmantojot šīs Japānā izstrādātās tehnoloģijas visā pasaulē.

Līdz pārskata gada beigām 2014.gada martā TMC prognozē konsolidēti ieguldīt 890 miljardus Japānas jenu (6,85 miljardi eiro) videi draudzīgu tehnoloģiju attīstībā, kā arī nostiprināt jaunu platformu un svarīgāko komponentu izstrādi.

Izpētes un attīstības investīcijas ietver jaunu izpētes un attīstības centru un dzinēju attīstības un ražošanas ēku «Toyota City», Aiči prefektūrā, kurā tiks izstrādāti nākamās paaudzes dzinēji, kā arī aerodinamikas laboratoriju Honša tehniskajā centrā.

Papildus ir plānoti konsolidētie meitas uzņēmumu ieguldījumi, ko veiks «Primearth EV Energy Co., Ltd.», paplašinot akumulatoru ražotnes jaudu Omori rūpnīcā Kosai pilsētā Šizuokas prefektūrā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu