«Honda» tur doto solījumu un uzbūvē pasaules ātrāko zāles pļāvēju (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Populārā britu raidījuma «Top Gear» veidotāji ir beidzot saņēmuši pasaules ātrāko zāles pļāvēju, kuru viņiem pēc īpaša pasūtījuma uzbūvēja «Honda».

Pirms nedaudz vairāk kā mēneša «Top Gear» veidotāji izteica vēlēšanos iegūt ātru zāles pļāvēju, kurš tiktu izmantots kādā no jaunās sezonas sērijām. Visas pieejamās pļaujmašīnas bija pārāk lēnas un «neinteresantas», tāpēc «Honda» nolēma atsaukties uz «Top Gear» palīgā saucienu un pārsteigt viņus ar tādu zāles pļāvēju, kurš spētu attīstīt vismaz 200 km/h.

Mēnesis ir pagājis un «Honda» ir piegādājusi savu ellīgo dārza braucamrīku. Pasaules ātrākais zāles pļāvējs ir balstīts uz «HF2620 Lawn Tractor» modeļa, taču tam ir modificēta virsbūve, šasija un amortizācija. Savukārt standarta dzinējs ir nomainīts pret 1000cc motoru no «VTR Firestorm» motocikla, kas attīsta 109 zirgspēku jaudu.

Sprints līdz 100 km/h aizņem tikai 4,1 sekundi, kas ir pietiekoši, lai «izpogātu» lielāko daļu sporta automašīnu. Savukārt maksimālais ātrums tiek sasniegts pie 210 km/h.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu