Biķerniekos notiks senlietu kolekcionāru un restauratoru diena (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien 21.jūlijā Biķerniekos notiks tradicionālā restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju tirgošanās diena.

Jau vairāk nekā trīsdesmit gadus Latvijas Antīko automobiļu klubs rīko šāda veida saietu. Iepriekš tas tradicionāli norisinājās Ikšķilē, bet nu jau trešo gadu tirgotāji andelēšanai par labu ir atzinuši Biķernieku trasi. Saieta būtība nav tikai tirgošanās, bet gan kopā sanākšana, dalīšanās pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju un kolekciju papildināšana ar jauniem eksponātiem. Saietā piedalās senlietu krājēji-entuziasti un viņu domu biedri, kuri tirdziņā piedāvā un atrod gan rezerves daļas retro automobilim, motociklam vai velosipēdam.

Tirgošanās norisināsies sacensību «Motormuzeja kauss 2013» ietvaros, kas būs kārtējā vēsturisko sporta automašīnu «Volga», VAZ un formulu klašu cīņa. Vēsturisko automašīnu sacensības autošosejas līdzjutēju un dalībnieku vidū iegūst strauju popularitāti savas daudzskaitlības un azartisko cīņu dēļ. Paredzams, ka «Volgu» klasē svētdien uz starta stāsies 25 dalībnieki, VAZ klasēs plānoti vairāk nekā 20 dalībnieki, savukārt formulu braucieni pulcēs ap desmit sportistiem.

Pēc aizvadītajiem posmiem «Dzintara Apļa 2013» kopvērtējuma līderis ir Antons Dolgopolovs, kurš uzvarējis visos trīs posmos. Otrajā vietā ierindojas Ivars Janeks, bet trešais - Normunds Dobums. Dolgopolovs ir līderis arī šīs klases Latvijas čempionātā. VAZ 1600 klasē līderi pēc pirmajām cīņām ir Ivars Vasaraudzis, Gints Bremze un Kristaps Ābols. VAZ 1300 klasē vadībā ir Pēteris Ziemanis, Mārtiņš Lagzdiņš un Ronalds Seņavskis. Savukārt «Formula Easter» līderis ir Andris Griķis, bet «Formula Mondial» pirmajā vietā šobrīd ir igaunis Jāks Kūls.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu