Dinamiska un reljefa bagāta trase – «Vivus.lv MTB» maratons Smiltenē (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Svētdien, 28.jūlijā, Smiltenē norisināsies ceturtais Vivus.lv kalnu divriteņu (MTB) maratona posms. Vietējie riteņbraukšanas entuziasti Brakovsku ģimene ir pielikušas lielas pūles, lai trasi izveidotu vēl interesantāku kā citus gadus un atsvaidzinātu ar vēl nebijušām takām.

Smiltene ir viena no populārākajām un pazīstamākajām kalnu riteņbraukšanas pilsētām Latvijā. Kaut tā nevar lepoties ar lieliem kalniem, tomēr reljefa un dabas dažādība ļauj izveidot ļoti interesantas takas, lai veidotu neaizmirstamas trases. Stāsta Ilze Brakovska, viena no trases autorēm: «Jau vairākas dienas «dzīvojam mežā», esam paveikuši neiespējamo: izveidojuši jaunas takas gravā, kur dzīvoja lapsas, pļāvuši papardes pusotra metra augstumā, zāģējuši un veidojuši, lai īstena MTB cienītājiem sagādātu neaizmirstamu piedzīvojumu». Trasē ir iekļautas jau pazīstamās takas, «amerikāņu kalniņi», brauciens gar Tepera ezeru un citi, bet īpaši neaizmirstamu to darīs jaunizveidotās takas. «Jaunās trases izveidē ir ieguldīts milzīgs darbs un mēs ļoti ceram Smiltenē redzēt ne tikai ātrākos Latvijas MTB vīrus un dāmas, bet arī tos, kuri vēlas uzzināt, kas ir kalnu riteņbraukšana, tādēļ visus aicinām uz Smilteni 28.jūlijā» ar entuziasmu aicina Ilze.

Starts Vivus.lv MTB maratonam tiks dots plkst.12:00 un tā dalībniekiem būs jāveic 56km gara distance, kas izveidota vienā aplī. Savukārt Latvijas Valsts Meži MTB pusmaratona dalībnieki veiks saīsinātāku, bet ne mazāk interesantu distanci, tiem būs jāveic aptuveni 30 km gara distance. Starts plānots plkst. 13:15.

Starp abiem minētajiem startiem plkst. 12:15 notiks Superior bērnu brauciens, kurā katrs tā dalībnieks jutīsies kā uzvarētājs, jo distance būs piemērota visu vecuma grupu bērniem un pie balvām tiks visi. Par prieku vecākiem, šīs sacensības ir bez maksas, tādēļ aicināti itin visi mazie velo braucēji.

Pēc pirmajiem trijiem Vivus.lv MTB maratona posmiem sacensību kopvērtējuma līderis ir Dmitrijs Sorokins no Rietumu-Delfin komandas un šajā posmā viņš startēs ar dzelteno Līdera kreklu, savukārt, ātrākā dāma kopvērtējumā Dana Rožlapa no My-Sport-STEVENS komandas distancē dosies ar Zaļā josta zaļo Līderes kreklu. Papildus šiem līderu krekliem tiks noteikts arī Yuasa kalnu karaļa titula ieguvējs.

Pēc sacensībām visiem dalībniekiem spēkus palīdzēs atgūt High5 enerģijas dzēriens, Latvijas Maiznieks produkti, Balticovo olas, Nākotnes desiņas un Garīši sautētie kāposti.

Pārējie sacensību posmi:

5. posms - 11.08.2013. Cēsis, Pilsētas stadions

6. posms - 31.08.2013. Baldone, Riekstukalns – noslēgums un apbalvošanas ceremonija

Pieteikšanās un vairāk informācija – www.mtb-maratons.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu