Ķīlnieku lomā nonākuši vairāki desmiti studentu (80)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hackNY, CC BY-SA 2.0

Pagājušajā gadā augstskolas saņēma studiju programmu vērtējumu, ko veica starptautiski eksperti. Daudzas augstskolas sākotnēji neatzina un kritizēja Eiropas sociālā fonda ekspertu darbu. Tagad izrādās, ka vairums kritiski novērtēto programmu jau pārveidotas vai pat slēgtas. Taču tagad ķīlnieku lomā nonākuši vairāki desmiti studentu - augstskolas rīcības dēļ viņiem radušies zaudējumi, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma». 

Liliana, Toms un Viktorija ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti. Viņi bija pārliecināti, ka septembrī turpinās studijas iesāktās studiju programmas trešajā kursā. taču neilgi pēc Jāņiem saņemtā e-pasta vēstule no augstskolas viņu ieceres sagrieza kājām gaisā. Studenti stāsta, ka viņiem nebija ne jausmas, ka studiju programma ar nosaukumu «Sabiedrības pārvalde» tiks likvidēta. LLU šogad tiks slēgtas trīs studiju programmas, kas augstskolu vērtējumā ieguva negatīvu atzinumu, taču visi studenti varēšot turpināt studijas LLU līdzīgās studiju programmās.

Paši studenti gan ar šādu piedāvājumu nav apmierināti. «Sabiedrības pārvalde» ir bijusi maksas studiju programma, tāpēc daži ņēmuši kredītus, bet citiem studiju maksu - 900 latus gadā - apmaksājuši vecāki.Studenti vēlas absolvēt tieši iesākto studiju programmu.Starptautisko ekspertu vērtējumam viņi nepiekrīt, jo paši piedalījušies diskusijās un pamanījuši būtiskas nepilnības un ekspertu kļūdas. Tagad viņiem jāizvēlas - vai nu studiju programmas, kas viņus neinteresē, vai arī studijas jāsāk no sākuma.

LLU apgalvo, ka pie šī jautājuma vairs neatgriezīsies - viens no iemesliem studiju programmas slēgšanai esot bijis arī pārāk niecīgais studentu skaits, kaut tas bijis zināms jau brīdī, kad viņi sākuši studijas.

Studenti paši uzrakstījuši vēstuli Izglītības un zinātnes ministrijai, uz kuru saņēmuši atbildi, ka atbilstoši augstskolu likumam «studiju programmas slēgšanas gadījumā augstskola finansiāli nodrošina studējošajiem iespēju turpināt izglītības ieguvi citā attiecīgas augstskolas vai citas augstskolas studiju programmā».Tomēr to, ka studenti, kuru iesāktās studiju programmas slēgtas, varēs studēt par augstskolas līdzekļiem, LLU noliedz.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu