Pusaudzis, kas piekāva pirmklasnieku, izspruks nesodīts; mātei - 50 latu sods (187)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:David Clow, CC licence

Jaunjelgavas novada domes administratīvā komisija vienam no diviem pusaudžiem, kas tiek vainoti pirmās klases skolnieka piekaušanā, nekādu audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis netika piemērots, savukārt viņa mātei uzlikts 50 latu naudassods, informē «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Kopš notikušā pagājuši vairāk nekā divi mēneši, tāpēc Administratīvā komisija nevar piespriest viņam nekādu sodu, skaidrojis Jaunjelgavas novada domes Administratīvās komisijas vadītājs Voldemārs Kurtišs.

Lēmums par piespriesto naudassodu mātei jāpaziņo trīs dienu laikā.

Kā ziņots, otrs pirmklasnieka piekaušanā vainotais pusaudzis ir Vecumnieku novada iedzīvotājs, tādēļ par viņam piemērojamo piespiedu līdzekli jālemj Vecumnieku novada domes administratīvajai komisijai.

Vecumnieku novada domes administratīvās komisijas vadītāja Anna Balgalve aģentūru LETA iepriekš informēja, ka komisijā šis jautājums ir skatīts, taču lēmums par to, kādu piespiedu līdzekli zēnam piemērot, vēl nav pieņemts. «Esam nosūtījuši pieprasījumu sociālajam dienestam par zēna mājas apstākļu apsekošanu. Tāpat esam pieprasījuši no Jaunjelgavas vidusskolas sekmju izrakstu, kā arī Jaunjelgavas sociālo dienestu lūdzām informēt mūs par cietušā zēna pašreizējo veselības stāvokli. Kad pieprasīto informāciju būsim saņēmuši, 15 dienu laikā lemsim par piemērojamo piespiedu līdzekli,» informēja Balgalve.

Kā ziņots, Valsts policija ierosinājusi piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus diviem nepilngadīgajiem, kuri Jaunjelgavas vidusskolā nodarīja miesas bojājumus 1.klases skolēnam.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa aģentūru LETA informēja, ka 22.aprīlī policijā saņemtas ziņas par miesas bojājumu nodarīšanu mazgadīgam Jaunjelgavas vidusskolas skolēnam, kuru fiziski iespaidojuši divi nepilngadīgie vecāko klašu audzēkņi.

Lietā veikta pārbaude, tostarp saņemts tiesu medicīnas eksperta atzinums, kurā norādīts, ka cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, kas nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus.

Izvērtējot pārbaudes rezultātus un tiesu medicīnas eksperta atzinumu, konstatēts, ka abi nepilngadīgie izdarījuši administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā - maznozīmīgu miesas bojājumu tīša nodarīšana. Līdz ar to atbildīgajām Vecumnieku un Jaunjelgavas pašvaldību institūcijām nosūtīta administratīvā pārkāpuma lieta, lai lemtu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu abiem nepilngadīgajiem.

Administratīvā pārkāpuma protokols noformēts arī abu nepilngadīgo mātēm par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, kas paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas sodu līdz simt latiem. Lēmums nosūtīts izskatīšanai atbildīgajām pašvaldību institūcijām.

Policija aicina skolas būt modrām un pievērst uzmanību mācību iestādēs notiekošajam, un nevilcināties ziņot policijai, ja tiek pamanītas kādas vardarbības pazīmes.

Tāpat ar skaidrojošām lekcijām uz skolām iespējams aicināt Valsts policijas Prevencijas pārvaldes pārstāvjus, kuri gan skolēniem, gan skolotājiem saistošā veidā pastāstīs par vardarbības tēmu un riskiem.

Jau ziņots, ka aprīlī Jaunjelgavas vidusskolā notika incidents, kurā piekauts 1.klases skolēns.

Komentāri (187)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu